Δεν εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις για νέα email στο Mail app των Windows 8.1

Αν δε λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις για νέα e-mail μέσω της εφαρμογής Αλληλογραφία (Mail) των Windows 8.1, δείτε πώς να το διορθώσετε.

Τις προηγούμενες ημέρες, παρατήρησα ότι στον υπολογιστή μου δε λαμβάνω πλέον καμία ειδοποίηση για νέα e-mail από το Mail app των Windows 8.1. Αν και αρχικά το θεώρησα τυχαίο, ωστόσο υποψιάστηκα ότι κάτι ίσως να είχε αλλάξει στις ρυθμίσεις της εφαρμογής μετά από την εγκατάσταση ενημερώσεων του Μαΐου που συμπεριλαμβανόταν και οι εφαρμογές αλληλογραφίας των Windows.

Όπως διαπίστωσα, κάτι τέτοιο συνέβη. Η Microsoft για κάποιο λόγο προτίμησε να αλλάξει τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για νέα e-mail στο Mail app και όρισε ως προεπιλεγμένη επιλογή τη λήψη ειδοποιήσεων μόνο από τις επαφές που έχουν οριστεί ως «αγαπημένες».

Το πρόβλημα λύνεται εύκολα αλλάζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση μέσα από τις ρυθμίσεις λογαριασμού της εφαρμογής, όπως θα δείτε στα παρακάτω βήματα.

Εμφάνιση ειδοποιήσεων για νέα email στη εφαρμογή Mail των Windows 8.1

Αφού ανοίξετε την εφαρμογή Αλληλογραφία (Mail) στα Windows 8.1, εμφανίστε τη μπάρα των charms, πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις (Settings) και στη συνέχεια στην ενότητα Λογαριασμοί (Accounts).

Δεν εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις για νέα email στο Mail app των Windows 8.1

Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα λογαριασμό που παρατηρήσατε ότι παρουσιάζει το πρόβλημα εμφάνισης ειδοποιήσεων.

Δεν εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις για νέα email στο Mail app των Windows 8.1

Στις ρυθμίσεις του λογαριασμού που θα εμφανιστούν, βρείτε την ενότητα Εμφάνιση ειδοποιήσεων για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Show email notifications) και ενεργοποιήστε την επιλογή Όλα τα μηνύματα (All email).

Δεν εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις για νέα email στο Mail app των Windows 8.1

Αυτό ήταν. Πλέον κάθε φορά που θα δέχεστε ένα νέο email θα εμφανίζεται η αντίστοιχη ειδοποίηση στη πάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Σημείωση: Αν έχετε περισσότερους από ένα λογαριασμούς στο Mail app θα χρειαστεί να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε λογαριασμό ξεχωριστά.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*