Ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις e-mail που λαμβάνετε από το Facebook

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που έχω παρατηρήσει στα inbox φίλων και γνωστών είναι τα αμέτρητα e-mails που προέρχονται από το Facebook για κάθε μία από τις αλληλεπιδράσεις του λογαριασμού τους. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την περίπτωση του αδερφού μου, ο οποίος πρόσφατα μου ζήτησε να του “καθαρίσω” το inbox αφού είχε γύρω στα 500 e-mails από ειδοποιήσεις του Facebook, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να βρει e-mails που πραγματικά τον ενδιαφέρουν.

Σχόλια φίλων, επισημάνσεις σε φωτογραφίες, δημοσιεύσεις ομάδων, κτλ., το Facebook είναι εκεί για να σας ειδοποιήσει με διαφορετικό e-mail κάθε φορά για κάθε ενέργεια των φίλων σας. Πριν αρχίσετε να επικαλείστε θεούς και δαίμονες από τα αμέτρητα emails, καλό θα ήταν να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις που θέλετε να λαμβάνετε από το Facebook, κρατώντας το inbox σας “καθαρό”.

Ρύθμιση ειδοποιήσεων e-mail στο Facebook

Αφού συνδεθείτε στο Facebook, πατήστε το βελάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά, δίπλα από την επιλογή Αρχική σελίδα (Home), και επιλέξτε Ρυθμίσεις λογαριασμού (Account Settings).

Από το αριστερό μενού κάντε κλικ στη κατηγορία Ειδοποιήσεις (Notifications), όπου μπορείτε να ρυθμίσετε ποιες ειδοποιήσεις θα λαμβάνετε μέσω e-mail.

Στις Πρόσφατες Ειδοποιήσεις (Recent Notifications) πατήστε στο εικονίδιο του φακέλου που βρίσκεται στα δεξιά για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε παρόμοιες ειδοποιήσεις.

Για να πάρετε τον έλεγχο των ειδοποιήσεων στα χέρια σας βρείτε την κατηγορία Όλες οι ειδοποιήσεις (All Notifications) παρακάτω και (απ)ενεργοποιήστε όλες αυτές που επιθυμείτε.

Απλά, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία (Edit) της εκάστοτε κατηγορίας ειδοποιήσεων, ενεργοποιήστε την ειδοποίηση τικάροντας την, ή απενεργοποιήσετε την ξε-τικάροντας, και τέλος, πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών (Save Changes) για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Όλες οι ειδοποιήσεις που έχετε επιλέξει να λαμβάνετε στέλνονται αμέσως τη στιγμή που γίνονται. Δηλαδή, αν κάποιος σχολιάσει μια δημοσίευση σας και έχετε ενεργοποιημένη τη συγκεκριμένη ειδοποίηση, τότε την ίδια ακριβώς στιγμή ένα νέο e-mail θα βρίσκεται στο inbox σας που θα σας ενημερώνει για το σχόλιο του φίλου σας.

Τέλος, μπορείτε πλέον να επιλέξετε τη συχνότητα των ειδοποιήσεων που έχετε επιλέξει ενεργοποιώντας την επιλογή Συχνότητα email (Email Frequency) που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας που βρίσκεστε. Έτσι, αντί να λαμβάνετε ένα email για κάθε ειδοποίηση που έχετε ενεργοποιημένη, θα λαμβάνετε συνοπτικά σε ένα email όλες τις ειδοποιήσεις σας, μειώνοντας έτσι αισθητά τον αριθμό τους.

Εσείς ποιες ειδοποιήσεις έχετε επιλέξει να λαμβάνετε;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

4 Comments

 1. καλησπερα, διαβασα καποια αρθρα σου,και θελω τη βοηθεια σου.
  ειναι εφικτο τα μηνυματα που δεχομαι στο fb(συνομιλιες με φιλους,chat,κ.λ.π)να ερχονται και στο email που εχω δηλωσει στοfb?
  αν μπορεις οσο ποιο αναλυτικα γιατι δεν το χω και παρα πολυ
  καποια στιγμη ερχοταν αλλα δεν ξερω αν πατησα κατι
  σ ευχαριστω και περιμενω νεα σου

 2. Καλησπερα!!!! Εγω δε θελω να δέχομαι καμία ενημέρωση απ το facebook
  … Αλλα καθε μερα μου ερχεται e mail …. Εχετε 2 αιτήματα….

 3. πες μου σε παρακαλω πιο αναλυτικα , δεν θελω να λαμβανω στο ε-μαιλ μου στο yahoo , σχετικα εμαιλ π,χ. ο ταδε αποδεχτηκε το αιτημα φιλιας , η ταδε εκανε μια κοινποιηση κλπ, γεμιζει κάθε μερα η σελιδα στο φβ
  τι μπορω να κανω,
  δεν βρισκω τις ρυθμισεις λογαριασμου στην αρχικη σελιδα του φβ
  ευχαριστω

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*