Προσθέστε ένα banner στο Google+ προφίλ σας σε ένα λεπτό

Πάει καιρός, κυρίως από την εποχή που μεσουρανούσε το MySpace, που κάθε χρήστης μπορούσε να αλλάζει την εμφάνιση του προφίλ του χρησιμοποιώντας διάφορα html και css tricks. Πλέον, σε όλα τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Google+ και το Twitter τα προφίλ έχουν ακριβώς την ίδια δομή και εμφάνιση για όλους, με εξαίρεση του τελευταίου που υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής φόντου, χρώματος των γραμματοσειρών, κτλ., θέτοντας έτσι ως κυρίαρχο του κάθε προφίλ το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων του.

Ωστόσο, στο Google+, μπορείτε να δώσετε τη δική σας “πινελιά” στο προσωπικό ή το εταιρικό προφίλ σας χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα Avatar Banner, μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα ένα banner αποτελούμενο από πέντε τμήματα της ίδιας εικόνας που εσείς θα επιλέξετε.

Μπείτε στην ιστοσελίδα του Avatar Banner, πατήστε στο κουμπί Upload your Picture[/do] και επιλέξτε από το σκληρό σας δίσκο την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Καλό θα ήταν η εικόνα που θα επιλέξετε να έχει ύψος τουλάχιστον 125px και πλάτος 700px για καλύτερα αποτελέσματα.

Αφού ανέβει η εικόνα, αλλάξτε τις διαστάσεις και τη θέση της επιλεγμένης περιοχής, ρίχνοντας μια ματιά και στην προεπισκόπηση που εμφανίζεται ακριβώς από κάτω, και πατήστε στο κουμπί Render images[/do] για να “κοπεί” η εικόνα σας σε 5+1 διαφορετικά τμήματα.

Κατεβάστε όλες τις εικόνες που θα εμφανιστούν πατώντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Αποθήκευση εικόνας ως (Save image as) και έπειτα μπορείτε να τις ανεβάσετε στο Google+ προφίλ σας κάνοντας κλικ στο κουμπί Επεξεργασία προφίλ[/do] (Edit profile). Για να πετύχετε τη σωστή σειρά εμφάνισης ξεκινήστε την πρόσθεση των εικόνων από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Αυτό ήταν!

Προφανώς η λύση του Avatar Banner είναι η ιδανική για άτομα που δε γνωρίζουν να χρησιμοποιούν προγράμματα επεξεργασίας εικόνων, όπως το Photoshop. αλλά και για τους “τεμπέληδες” που θέλουν να δημιουργήσουν ένα profile banner γρήγορα και απλά.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*