Πώς να εμφανίσετε τα γράμματα των μονάδων δίσκων στα Windows 7

Σε κάθε μονάδα δίσκου που υπάρχει στον υπολογιστή σας, είτε είναι σκληρός δίσκος, DVD drive, αφαιρούμενος δίσκος USB, κτλ., αντιστοιχίζεται ένα από τα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου σε κάθε δίσκο ώστε να μπορείτε να τους ξεχωρίσετε ειδικά σε περιπτώσεις που τα ονόματά τους δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά.

Αν, για οποιοδήποτε λόγο, παρατηρήσατε ότι εμφανίζονται μόνο τα ονόματα των μονάδων δίσκων στον υπολογιστή σας και όχι τα γράμματα αυτών, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να δείτε πώς μπορείτε να τα εμφανίσετε.

Εμφάνιση γραμμάτων μονάδων δίσκων

Ανοίξτε ένα παράθυρο του windows exlporer, πατήστε στο κουμπί Οργάνωση[/do] (Organize) και επιλέξτε Επιλογές φακέλων και αναζήτησης[/do] (Folder and search options) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή[/do] (View) και τικάρετε την επιλογή Εμφάνιση γραμμάτων μονάδων δίσκων[/do] (Show drive letters).

Πατήστε Εφαρμογή[/do] (Apply) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και έπειτα ΟΚ[/do] για να κλείσετε το παράθυρο.

Αυτό ήταν!

Όπως θα δείτε στην εικόνα που ακολουθεί, πλέον μπορείτε να δείτε τα γράμματα όλων των μονάδων δίσκων.

Φυσικά μπορείτε να ξε-τικάρετε την παραπάνω επιλογή, σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποκρύψετε τη γράμματα των μονάδων δίσκων του υπολογιστή σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*