Πώς να αποκρύψετε/εμφανίσετε τις επεκτάσεις των αρχείων

Η επέκταση ενός αρχείου αποτελεί την ταυτότητα για τον τύπο του αρχείου. Για παράδειγμα, όταν ένα αρχείο έχει την κατάληξη .mp3 σημαίνει ότι πρόκειται για συμπιεσμένο αρχείο ήχου, αν έχει .exe πρόκειται για εκτελέσιμο πρόγραμμα, κτλ. Η αρχική (default) ρύθμιση στα Windows 7 είναι να αποκρύπτει τις επεκτάσεις για τα αρχεία.

Ας δούμε πως μπορούμε να εμφανίσουμε ή να αποκρύψουμε τις επεκτάσεις των αρχείων.

1. Ανοίξτε ένα οποιοδήποτε παράθυρο του Windows Explorer, πατήστε στο μενού Οργάνωση (Organize) που βρίσκεται πάνω αριστερά και επιλέξτε Επιλογής φακέλων και αναζήτησης (Folder and search options).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μεταφερθείτε στην καρτέλα Προβολή (View).

3.  Τικάρετε την επιλογή Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων (Hide extensions for known file types) και πατήστε ΟΚ, αν επιθυμείτε να μην εμφανίζονται οι επεκτάσεις των αρχείων.

4. Ξε-τικάρετε την επιλογή Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων (Hide extensions for known file types) και πατήστε ΟΚ, αν επιθυμείτε να εμφανίζονται οι επεκτάσεις των αρχείων.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*