Ένας εναλλακτικός τρόπος επιλογής αρχείων και φακέλων

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να επιλέξετε αρχεία και φακέλους, όπως με τη χρήση των βοηθητικών κουμπιών Shift και Control από το πληκτρολόγιο. Ωστόσο, πόσες φορές δεν έχει τύχει στον κάθε ένα από εμάς να κλικ-άρουμε κατά λάθος και να απο-επιλεχθούν όλα τα αντικείμενα που είχαμε επιλεγμένα.

Υπάρχει μία εναλλακτική μέθοδος επιλογής αντικειμένων (αρχείων και φακέλων) η οποία δεν είναι τόσο διαδεδομένη λόγω ότι βρίσκεται “κρυμμένη” μέσα στις ρυθμίσεις, με την οποία μπορούμε να επιλέγουμε αντικείμενα τικάροντάς τα με το ποντίκι χωρίς να ανησυχούμε για τυχόν ανεπιθύμητα κλικ.

1. Ανοίξτε τον Windows Explorer, κοινώς ένα οποιοδήποτε παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Οργάνωση (Organize) και επιλέξτε Επιλογές φακέλων και αναζήτησης (Folder and search options) από το μενού.

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή (View) και τικάρετε την επιλογή Χρήση πλαισίων ελέγχου για την επιλογή στοιχείων (Use check boxes to select items) για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

3. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Όπως θα παρατηρήσατε, κάθε φορά που περνάτε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα αρχείο, φάκελο ή συντόμευση εμφανίζεται ένα μικρό κουτάκι το οποίο μπορείτε να τικάρετε για να επιλέξετε πολλαπλά αρχεία/φακέλους.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις μεθόδους επιλογής αντικειμένων (με τα κουμπιά Control και Shift) που γνωρίζατε ήδη παράλληλα με το νέο αυτό τρόπο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*