Πώς να επεκτείνετε την δοκιμαστική περίοδο χρήσης των Windows 7 έως 120 ημέρες

Η Microsoft δίνει την δυνατότητα 30 ημερών δοκιμαστικής περιόδου για τους χρήστες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν και να δοκιμάσουν τα Windows 7. Μετά το τέλος της περιόδου θα χρειαστεί είτε να αγοράσετε μια άδεια (key) για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λειτουργικό είτε να το απεγκαταστήσετε αφού η εταιρεία φροντίζει να ειδοποιεί συνεχώς με μηνύματα και επανεκκινήσεις ότι η δοκιμαστική περίοδος έχει λήξει.

Αν δεν έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε μέσα στις πρώτες 30 ημέρες χρήσης των Windows 7, μπορείτε με ένα απλό κολπάκι να επεκτείνετε την δοκιμαστική περίοδο έως και 120 ημέρες. Ας δούμε πως.

1. Ανοίξτε την Γραμμή Εντολών (Command Prompt) είτε ακολουθώντας την διαδρομή Όλα τα προγράμματα (All Programs) – Βοηθήματα (Accessories) του μενού Έναρξη (Start Menu), είτε πληκτρολογώντας cmd στο πεδίο Αναζήτησης.

2. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Εκτέλεση ως Διαχειριστής (Run as Administrator).

3. Πληκτρολογήστε την εντολή slmgr -rearm και πατήστε Enter.

4. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και θα παρατηρήσετε ότι η δοκιμαστική περίοδος έχει επεκταθεί για 30 ακόμα ημέρες.

Μπορείτε εκτελέσετε τα παραπάνω βήματα συνολικά 4 φορές κάθε φορά που πλησιάζει η λήξη της δοκιμαστικής περιόδου για να την επεκτείνετε έως 120 ημέρες, αφού κάθε φορά που εκτελείτε την εντολή προστίθενται 30 επιπλέον ημέρες.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*