Πώς να διαγράψετε τις πρόσθετες πληροφορίες των φωτογραφιών σας

Σε κάθε ψηφιακή φωτογραφία που έχετε “τραβήξει”, είτε από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή είτε από το κινητό σας τηλέφωνο, υπάρχουν αποθηκευμένες αρκετές πληροφορίες (EXIF tags) όπως το μοντέλο της φωτογραφικής μηχανής, οι ρυθμίσεις, η τοποθεσία που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία, ακόμα και το πρόγραμμα με το οποίο την έχετε επεξεργαστεί.

Αν σκοπεύετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες στο internet και τους φίλους σας και προτιμάτε να αποκρύψετε αυτές τις παραπανίσιες πληροφορίες, δείτε πώς με έναν αρκετά εύκολο και γρήγορο τρόπο θα διαγράψετε αυτές τις λεπτομέρειες.

1. Επιλέξτε όλες τις φωτογραφίες, πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

2. Μεταφερθείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες (Details) και πατήστε στην επιλογή Κατάργηση Ιδιοτήτων και Προσωπικών Πληροφοριών (Remove Properties and Personal Information).

3. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε Δημιουργία νέου αντιγράφου με κατάργηση όλων των πιθανών ιδιοτήτων (Create a copy with all possible properties removed), αν επιθυμείτε να κρατήσετε ακέραιες τις αρχικές φωτογραφίες σας και να δημιουργήσετε νέες χωρίς τις επιπλέον πληροφορίες. Αν θέλετε να εφαρμόσετε τις αλλαγές στις ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες που έχετε επιλέξει επιλέξτε Κατάργηση των εξής ιδιοτήτων από αυτό το αρχείο (Remove the following properties from this file), επιλέγοντας τις πληροφορίες που επιθυμείτε να διαγραφούν.

4. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Αυτό ήταν!

Υπάρχουν αρκετά δωρεάν προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά και ίσως να αναφερθούμε αναλυτικότερα σε μελλοντικό άρθρο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*