Πώς να εγκαταστήσετε, να διαχειριστείτε ή να διαγράψετε τις γραμματοσειρές στον υπολογιστή σας

Συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Θέλετε να γράψετε κάτι σε ένα έγγραφο Word ή Powerpoint και ψάχνετε μια “super-duper” γραμματοσειρά για να κάνετε εντύπωση. Γρήγορα όμως καταλαβαίνετε ότι οι γραμματοσειρές των Windows δεν σας ικανοποιούν οπότε θα χρειαστεί να βρείτε (στο internet), να τις κατεβάσετε και να τις εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για να τις χρησιμοποιήσετε. Αν είναι αυτός ο λόγος ή αν απλά θέλετε να εγκαταστήσετε καινούριες γραμματοσειρές στα Windows 7 δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να το πετύχετε.

Πώς να εγκαταστήσετε μια γραμματοσειρά

1. Βρείτε το αρχείο της γραμματοσειράς που έχει κατάληξη .ttf, πατήστε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο και επιλέξτε Εγκατάσταση (Install).

Θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο που θα σας ενημερώνει ότι η εγκατάσταση είναι σε εξέλιξη.

Όταν τελειώσει, η γραμματοσειρά θα έχει ήδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

Πώς να δείτε, να επεξεργαστείτε και να διαγράψετε μια γραμματοσειρά

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταφερθείτε στην κατηγορία Εμφάνιση και Εξατομίκευση (Appearance and Personalization) και επιλέξτε την επιλογή Προεπισκόπιση, διαγραφή ή εμφάνιση και απόκρυψη γραμματοσειρών (Preview, delete, or show and hide fonts).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να δείτε όλες τις γραμματοσειρές που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας. Εδώ, υπάρχει η δυνατότητα να δείτε, να εκτυπώσετε, να αποκρύψετε, να αντιγράψετε ή να διαγράψετε τις γραμματοσειρές που επιθυμείτε.

Τόσο απλά!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*