Πώς να ρυθμίσετε την λειτουργία του κουμπιού Power στα Windows 7

Σας έχει τύχει να κάθεστε μπροστά στο laptop σας στο γραφείο, στον καναπέ ή στο κρεβάτι και να πατήσετε κατά λάθος το κουμπί Power με αποτέλεσμα να κλείσει ο υπολογιστής; Παραδεχτείτε το, έχει συμβεί σε αρκετούς, ανάμεσά τους και ο υποφαινόμενος. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να αλλάξουμε την λειτουργία του κουμπιού Power στο laptop σας (ή και στον Desktop υπολογιστή σας) κάθε φορά που θα πατηθεί.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταφερθείτε στην επιλογή Επιλογές Παροχής Ενέργειας (Power Options) της κατηγορίας Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound).

Στο αριστερό μενού του παραθύρου που θα εμφανιστεί πατήστε στην επιλογή Επιλέξτε τις ενέργειες των κουμπιών τροφοδοσίας (Choose what the power button does).

2. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε την λειτουργία του κουμπιού Power από το drop down μενού, όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

Οι επιλογές είναι Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown), Αναστολή λειτουργίας (Sleep) ή Αδρανοποίηση (Hibernate). Αν θέλετε να το απενεργοποιήσετε τελείως μπορείτε να επιλέξετε Καμία ενέργεια (Do nothing) δηλαδή ακόμα και αν το πατήσετε δεν θα συμβεί τίποτα διαφορετικό στον υπολογιστή σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*