Πώς να ρυθμίσετε τον χώρο που καταλαμβάνει η Επαναφορά Συστήματος

Με την Επαναφορά Συστήματος (System Restore) στα Windows 7 έχετε την δυνατότητα να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε προηγούμενη κατάσταση σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Το θέμα, όμως, είναι ότι οι προηγούμενες αυτές καταστάσεις καταναλώνουν αρκετό χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Καλό θα ήταν να μην [link id=’1176′ text=’απενεργοποιήσετε εντελώς την Επαναφορά Συστήματος’], αλλά να μειώσετε τον χώρο που θα χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των προηγούμενων καταστάσεων. Τα Windows 7 θα διαγράφουν τις παλαιότερες καταστάσεις αυτόματα όταν η χρήση χώρου στο δίσκο ξεπεράσει το όριο που έχετε ρυθμίσει.

1. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Υπολογιστή (Computer) στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop) ή στο μενού Έναρξη (Start Menu) και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

2. Επιλέξτε Προστασία Συστήματος (System Protection) απο το αριστερό μενού.

3. Το παράθυρο που θα ανοίξει θα σας μεταφέρει αυτόματα στην καρτέλα Προστασία Συστήματος (System Protection). Στις Ρυθμίσεις προστασίας (Protection Settings) επιλέξτε τον δίσκο που θέλετε να ρυθμίσετε (συνήθως είναι ο C) και πατήστε στον κουμπί Ρύθμιση παραμέτρων (Configure).

4. Στην κατηγορία Χρήση χώρου στο δίσκο (Disk Space Usage) σύρετε τον δείκτη δεξιά ή αριστερά για να ρυθμίσετε το χώρο που θα καταλαμβάνει η Επαναφορά Συστήματος.

5. Πατήστε Εφαρμογή (Apply) και ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*