Πώς να απενεργοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος

Η Επαναφορά Συστήματος (System Restore) είναι ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά στα Windows 7. Πολλοί χρήστες όμως, επιθυμούν να απενεργοποιήσουν την λειτουργία της επαναφοράς για να εξοικονομήσουν λίγο χώρο στον σκληρό τους δίσκο. Αν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε αυτή την σημαντική προστασία για τον υπολογιστή σας σε περίπτωση προβλημάτων, δείτε πώς μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

1. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Υπολογιστή (Computer) στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop) ή στο μενού Έναρξη (Start Menu) και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

2. Επιλέξτε Προστασία Συστήματος (System Protection) απο το αριστερό μενού.

3. Το παράθυρο που θα ανοίξει θα σας μεταφέρει αυτόματα στην καρτέλα Προστασία Συστήματος (System Protection). Στις Ρυθμίσεις Προστασίας (Protection Settings) επιλέξτε τον δίσκο που θέλετε να απενεργοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος (System Restore) και πατήστε στον κουμπί Ρύθμιση παραμέτρων (Configure).

4. Επιλέξτε Απενεργοποίηση προστασίας συστήματος (Turn off system protection) και πατήστε Εφαρμογή (Apply).

5. Πατήστε Ναι (Yes) στο προειδοποιητικό μήνυμα που θα εμφανιστεί.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*