Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο σημείο Επαναφοράς Συστήματος (System Restore)

Τα Σημεία Επαναφοράς στα Windows 7 δημιουργούνται αυτόματα κάθε φορά που εγκαθιστάτε νέο λογισμικό (software), όπως προγράμματα, οδηγούς (drivers), ενημερώσεις (updates) στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα μετά την εγκατάσταση να είστε σε θέση να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας όπως πριν.

Εκτός από την αυτόματη διαδικασία, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα σημείο επαναφοράς, σε περίπτωση που θέλετε να είστε σίγουροι ότι το σημείο που δημιουργήσατε θα σας ξελασπώσει σε μια δύσκολη στιγμή.

1. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Υπολογιστή (Computer) στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop) ή στο μενού Έναρξη (Start Menu) και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

2. Επιλέξτε Προστασία Συστήματος (System Protection) απο το αριστερό μενού.

3. Το παράθυρο που θα ανοίξει θα σας μεταφέρει αυτόματα στην καρτέλα Προστασία Συστήματος (System Protection). Πατήστε στο κουμπί Δημιουργία (Create), για να ξεκινήσετε την διαδικασία.

4. Πληκτρολογήστε ένα όνομα/περιγραφή για το σημείο επαναφοράς και πατήστε Δημιουργία (Create).

5. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και συνήθως διαρκεί λίγο μόνο λεπτά.

6. Αφού ολοκληρωθεί, πατήστε Κλείσιμο (Close) για να κλείσετε το παράθυρο.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. καλησπερα…εχω τα windows 7 home premium … 64 bit ..απετυχαν ολες η ενημερvσεις,,,στο updates ..ξεεστισα κ τα ξανα εστhσα τα windows απο την αρχη…κ εδω κ 10 ωρες μου κανει ενημερωσης…ειναι λογικο ακομα δεν εγκατεστιθηκαν…φυσικα δεν μπορω να μπω καπου γιατι κολαει…κ το μοζιλα καποια στηγμη δεν ανταποκρινοταν…συ το οτι παρελιψα να αλαξω την γλωσσα κ μου τα εχει ολο το προγραμμα κ τα παραθυρα στα αγγλικα…τι θα μπορουσα να κανω?

    Ευχαριστω εκ των προτερον.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*