Πώς να απενεργοποιήσετε το Τείχος Προστασίας των Windows (Windows Firewall)

Το Τείχος Προστασίας των Windows (Windows Firewall) αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο ασφάλειαςγια τον υπολογιστή σας, αποτρέποντας κακόβουλες επιθέσεις προς το μέρος σας γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η λειτουργία του. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε στο υπολογιστή σας κάποιο άλλο Firewall τρίτου κατασκευαστή, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το, αρχικά ενεργοποιημένο, Τείχος Προστασίας των Windows ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα (conficts) από την ταυτόχρονη λειτουργία τους.Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε πολύ εύκολα το Τείχος Προστασίας των Windows (Windows Firewall)

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Σύστημα και Ασφάλεια (System and Security) και επιλέξτε Τείχος Προστασίας των Windows (Windows Firewall).

2. Από το αριστερό μενού πατήστε στην επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του τείχους προστασίας των Windows (Turn Windows Firewall on or off).

3. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε Απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας των Windows (Turn off Windows Firewall) για το δημόσιο (public) και ιδιωτικό (private) δίκτυο, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

4. Μόλις απενεργοποιηθεί το Τείχος Προστασίας των Windows (Firewall) θα εμφανιστεί αμέσως μια ειδοποίηση σχετικά με την απενεργοποίηση της υπηρεσίας στο Κέντρο Ενεργειών της γραμμής εργασιών. Κάνοντας κλικ πάνω στην ειδοποίηση μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά.

5. Επίσης, στο παράθυρο που έχετε ήδη ανοιχτό θα δείτε ακόμα μια ειδοποίηση με κόκκινη εμφάνιση. Πατώντας στο κουμπί Χρήση προτεινόμενων ρυθμίσεων (Use recommended settings) μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Τείχος Προστασίας, σε περίπτωση που αλλάξατε γνώμη.

Αν θέλετε να το ενεργοποιήσετε ξανά, ακολουθήστε τα ίδια βήματα επιλέγοντας αυτή τη φορά τις επιλογές ενεργοποίησης.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*