Πώς να επιτρέπεται ένα πρόγραμμα μέσω του Τείχους Προστασίας (Windows Firewall)

Το Τείχος Προστασίας των Windows (Windows Firewall) ελέγχει την κίνηση από και προς τον υπολογιστή στο δίκτυο που βρίσκετε συνδεδεμένος καθώς και στο internet. Μέσω των ρυθμίσεων, μπορείτε να επιλέξετε ποια προγράμματα θα δίνεται το δικαίωμα να επικοινωνούν με τον “έξω κόσμο” και ποια όχι.

Αν, για παράδειγμα, εγκαταστήσατε ένα πρόγραμμα για torrents, θα χρειαστεί να το προσθέσετε στην λίστα επιτρεπόμενων προγραμμάτων του Τείχους Προστασίας, ώστε να μπορεί να συνδεθεί με άλλους υπολογιστές στο internet για να “κατεβάσετε” το torrent που επιλέξατε. Αν και τις περισσότερες φορές σας ζητάει την άδεια για πρόσβαση κατά την διάρκεια εγκατάστασης του προγράμματος, δείτε πώς μπορείτε να επιτρέψετε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα μέσω του Τείχος Προστασίας των Windows (Windows Firewall).

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Σύστημα και Ασφάλεια (System and Security) και επιλέξτε Τείχος Προστασίας των Windows (Windows Firewall).

2. Από το αριστερό μενού πατήστε στην επιλογή Να επιτρέπεται ένα πρόγραμμα ή μια δυνατότητα μέσω του τείχους προστασίας των Windows (Allow a program or feature through Windows Firewall).

3. Πατήστε στο κουμπί Αλλαγή ρυθμίσεων (Change settings) ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που θέλετε να επιτρέψετε.

4. Βρείτε το πρόγραμμα που επιθυμείτε μέσα από την λίστα και τικάρετε το κουτάκι δίπλα από το όνομα. Έπειτα επιλέξτε, στο δεξί μέρος της λίστας, αν το πρόγραμμα θα επιτρέπεται ανάμεσα στο δημόσιο (public) και το ιδιωτικό (private) δίκτυο του υπολογιστή σας.

5. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα στην λίστα, πατήστε στο κουμπί Αποδοχή άλλου προγράμματος (Allow another program) για να το αναζητήσετε λεπτομερέστερα σε διαφορετικές περιοχές.

Επιλέξτε το πρόγραμμα που επιθυμείτε και πατήστε Προσθήκη (Add). Αν δεν υπάρχει και σε αυτή τη λίστα, πατήστε Αναζήτηση (Browse) για να αναζητήσετε το πρόγραμμα στην τοποθεσία που είναι αποθηκευμένο στον σκληρό σας δίσκο.

6. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία, πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Δεν υπάρχει η δυνατότητα Πώς να επιτρέπεται ένα πρόγραμμα μέσω του Τείχους Προστασίας (Windows Firewall)” . Εχω καποια εναλλακτική;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*