Δεν λειτουργούν οι Jump Lists. Φτιάξτε το!

Όταν κάνετε δεξί κλικ σε ένα εικονίδιο στην γραμμή εργασιών (taskbar) σας εμφανίζει τις πρόσφατες τοποθεσίες που επισκεφθήκατε καθώς και κάποιες τοποθεσίες που έχετε ‘καρφιτσώσει’ (pinned) εσείς. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζει τίποτα, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να το φτιάξετε.

1. Πατήστε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και επιλέξτε Επιλογές (Properties),
2. Μεταφερθείτε στην καρτέλα Μενού “Έναρξη” (Start Menu)
3. Τικάρετε την επιλογή Αποθήκευση και εμφάνιση λίστας πρόσφατα ανοιγμένων στοιχείων στο μενού “Έναρξη” και την γραμμή εργασιών (Store and display recently opened items in the Start Menu and the Taskbar)

4. Πατήστε Εφαρμογή (Apply) και ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο.

Αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί με αυτά τα βήματα τότε σημαίνει ότι τα αρχεία που αποθηκεύουν τις ρυθμίσεις είναι κατεστραμμένα και θα χρειαστεί να τα ξαναδημιουργήσουμε. Ας δούμε πως θα γίνει αυτό.

Ανοίξτε ένα παράθυρο και μεταφερθείτε στον φάκελο %AppData%\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations

Στον φάκελο αυτό βρείτε το αρχείο 1b4dd67f29cb1962.automaticDestinations-ms και διαγράψτε το. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το συγκεκριμένο αρχείο απλά διαγράψτε όλα τα αρχεία automaticDestinations-ms που βλέπετε στον φάκελο. Με αυτό τον τρόπο διαγράφονται οι ρυθμίσεις των Jump Lists για όλα τα προγράμματα.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ανοίξτε μερικά αρχεία και φακέλους για να δείτε αν αρχίζουν να ‘ξαναχτίζονται’ οι Jump Lists. Προφανώς, το πρόβλημα λύθηκε!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*