Απενεργοποίηση ήχων κλικ κατά την πλοήγηση σε σελίδες και φακέλους

Ως προεπιλογή, στα Windows 7, θα έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που πλοηγήστε μεταξύ των φακέλων του Windows Explorer ή σελίδων του Internet Explorer υπάρχει ένας χαρακτηριστικός ήχος “κλικ” για να σας υπενθυμίσει ότι έχετε μεταφερθεί σε νέα σελίδα ή φάκελο. Αν και τις περισσότερες φορές ο ήχος αυτός δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός, υπάρχει τρόπος να τον απενεργοποιήσετε πολύ εύκολα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound) και πατήστε στην επιλογή Αλλαγή ήχων συστήματος (Change system sounds).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, βρείτε και κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη περιήγησης (Start Navigation) της κατηγορίας Εξερεύνηση των Windows (Windows Explorer) και έπειτα επιλέξτε Χωρίς επιλογή (None) απο το drop-down μενού Ήχοι (Sounds), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τη νέα σας ρύθμιση.

Αυτό ήταν!

Πλέον, μπορείτε να απολαύσετε “σιωπηλά” την περιήγηση σας σε φακέλους και σελίδες. Αλήθεια, σας ενοχλεί αυτό το “κλικ”;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*