Περιοχή ειδοποιήσεων, ανάκτηση προεπιλεγμένων συμπεριφορών εικονιδίων

Δείτε πώς να επαναφέρετε τις συμπεριφορές εικονιδίων και ειδοποιήσεων στην αρχική τους κατάσταση στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα άρθρα της σειράς και να μάθετε τα πάντα για την περιοχή ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 7, Windows 8 και 8.1.[/do]

Πολλές φορές, με την πάροδο του χρόνου και την εγκατάσταση εφαρμογών στα Windows, η περιοχή ειδοποιήσεων μοιάζει περισσότερο σε περιοχή «άχρηστων» εικονιδίων που δεσμεύουν πολύτιμο χώρο στη γραμμή εργασιών και την οθόνη του υπολογιστή σας.

Αν θέλετε να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά των εικονιδίων και ειδοποιήσεων για να αρχίσετε από την αρχή την επιλογή των εικονιδίων που θα εμφανίζονται ή θα παραμένουν κρυφά, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Δείτε πώς να το πετύχετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Η προκαθορισμένη συμπεριφορά στα Windows 7, Windows 8 και 8.1 είναι η «Εμφάνιση εικονιδίου και ειδοποιήσεων» για τα εικονίδια συστήματος και η «Εμφάνιση μόνο των ειδοποιήσεων» για τα εικονίδια των εφαρμογών.[/do]

Ανάκτηση προεπιλεγμένων συμπεριφορών εικονιδίων

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανοίξετε το παράθυρο ρυθμίσεων των εικονιδίων είναι πατώντας στο «βελάκι» για να εμφανίστε τα κρυφά εικονίδια και στη συνέχεια στην επιλογή Προσαρμογή (Customize), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Περιοχή ειδοποιήσεων, ανάκτηση προεπιλεγμένων συμπεριφορών εικονιδίων

Διαφορετικά, αν δεν εμφανίζεται το βελάκι, υπάρχει και άλλος τρόπος. Πατήστε δεξί κλικ στον κενό χώρο της γραμμής εργασιών και έπειτα στην επιλογή Ιδιότητες (Properties) από το αναδυόμενο μενού που θα εμφανιστεί.

Περιοχή ειδοποιήσεων, ανάκτηση προεπιλεγμένων συμπεριφορών εικονιδίων

Στο νέο παράθυρο, μεταβείτε στην καρτέλα Γραμμή εργασιών (Taskbar) και πατήστε στο κουμπί Προσαρμογή (Customize) της ενότητας Περιοχή ειδοποιήσεων (Notification area).

Περιοχή ειδοποιήσεων, ανάκτηση προεπιλεγμένων συμπεριφορών εικονιδίων

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατήστε στην επιλογή Ανάκτηση προεπιλεγμένων συμπεριφορών εικονιδίων (Restore default icon behaviors).

Περιοχή ειδοποιήσεων, ανάκτηση προεπιλεγμένων συμπεριφορών εικονιδίων

Αυτό ήταν. Αμέσως, οι συμπεριφορές των εικονιδίων έχουν επανέλθει στην αρχική τους κατάσταση.

Πλέον, μπορείτε να επιλέξετε από την αρχή ποια εικονίδια και ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης, στην περιοχή ειδοποιήσεων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών; Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

4 Comments

  1. kalhspera se parakalw pes moy ti ginetai otan den emfanizontai ta kryfa eikonifia f1 f2 sto panw meros ths othonhs ta kryfa pws mporw na to ftiaxw kai pali se eyxaristw

  2. Γειά σας. δεν καταφέρνω να ζβήνω εικονίδιο απο την γραμμή εργασίων ενω έχω μπει regedit και έχω καθαρίσει τον υπολογιστή απο το spyHunter 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*