Περιοχή ειδοποιήσεων, επαναφορά κρυφής μνήμης εικονιδίων

Αν εμφανίζονται εικονίδια στην περιοχή ειδοποιήσεων από εφαρμογές που έχετε διαγράψει ήδη, δείτε πώς να το διορθώσετε.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα άρθρα της σειράς και να μάθετε τα πάντα για την περιοχή ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 7, Windows 8 και 8.1.[/do]

Η περιοχή ειδοποιήσεων (notification area) της γραμμής εργασιών εμφανίζει τα εικονίδια συστήματος (ρολόι, ένταση ήχου, δίκτυο, κλπ.) και εικονίδια εφαρμογών για γρήγορη πρόσβαση και προβολή ειδοποιήσεων. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ έχετε απεγκαταστήσει μία ή περισσότερες εφαρμογές από τον υπολογιστή σας, τα εικονίδια τους συνεχίζουν να εμφανίζονται στην περιοχή ειδοποιήσεων.

Σημείωση: Ορισμένες φορές μία επανεκκίνηση του υπολογιστή ενδεχομένως να λύσει το πρόβλημα.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να διορθώσετε αυτή τη συμπεριφορά επαναφέροντας την κρυφή μνήμη των εικονιδίων της περιοχής ειδοποιήσεων με τη βοήθεια του δωρεάν εργαλείου CCleaner.

Σημείωση: Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω του Μητρώου (Registry) των Windows αλλά δε θα το πρότεινα για την πλειονότητα των χρηστών.

Επαναφορά κρυφής μνήμης εικονιδίων της περιοχής ειδοποιήσεων με το CCleaner

Εγκαταστήστε το CCleaner στον υπολογιστή σας, αν δε το έχετε κάνει ήδη, από την επίσημη ιστοσελίδα της Piriform. Στη σελίδα λήψης του αρχείου εγκατάστασης πατήστε στην πηγή Piriform.com, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Περιοχή ειδοποιήσεων, επαναφορά κρυφής μνήμης εικονιδίων

Στη συνέχεια, ανοίξτε το CCleaner και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην κατηγορία Καθαριστής (Cleaner). Εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα Windows και βρείτε την ενότητα Προχωρημένα (Advanced).

Περιοχή ειδοποιήσεων, επαναφορά κρυφής μνήμης εικονιδίων

Ενεργοποιήστε την επιλογή Κρυφή Μνήμη Χώρου Ειδοποιήσεων (Tray Notifications Cache), τικάροντάς την, και έπειτα πατήστε στο κουμπί ΟΚ στο προειδοποιητικό παράθυρο που θα εμφανιστεί.

Περιοχή ειδοποιήσεων, επαναφορά κρυφής μνήμης εικονιδίων

Στη συνέχεια πατήστε δεξί κλικ και έπειτα στην επιλογή Καθαρισμός (Clean).

Περιοχή ειδοποιήσεων, επαναφορά κρυφής μνήμης εικονιδίων

Πατήστε στο κουμπί Εντάξει (OK) στο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Περιοχή ειδοποιήσεων, επαναφορά κρυφής μνήμης εικονιδίων

Αυτό ήταν. Ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε, όπως θα δείτε και στο παρακάτω μήνυμα.

Περιοχή ειδοποιήσεων, επαναφορά κρυφής μνήμης εικονιδίων

Τέλος, το μόνο που έμεινε να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τον explorer.exe όπως ανέφερε το παραπάνω προειδοποιητικό μήνυμα. Δείτε εδώ πώς να τον επανεκκινήσετε χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager).

Σημείωση: Στη δική μου περίπτωση δεν είχα κάποιο παρόμοιο πρόβλημα με τα εικονίδια, φαίνεται άλλωστε και από την εικόνα. Ωστόσο, ενδεχομένως να σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε όλα τα ανοικτά αρχεία σας λόγω της επανεκκίνησης της διεργασίας explorer.exe. Απλά, να το έχετε στο νου σας πριν πατήσετε το κουμπί Καθαρισμός.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών; Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*