Περιοχή ειδοποιήσεων, τι είναι και οι δυνατότητες που προσφέρει

Δείτε ποια είναι η περιοχή ειδοποιήσεων στη γραμμή εργασιών και τις δυνατότητες που προσφέρει στην επιφάνεια εργασίας των Windows 8 και 8.1.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα άρθρα της σειράς και να μάθετε τα πάντα για την περιοχή ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 7, Windows 8 και 8.1.[/do]

Η περιοχή ειδοποιήσεων βρίσκεται στα δεξιά της γραμμής εργασιών και αποτελεί βασικό συστατικό της επιφάνειας εργασίας. Πληροφορίες όπως η συνδεσιμότητα δικτύου, η ώρα και ημερομηνία, η κατάσταση τροφοδοσίας του υπολογιστή, οι ειδοποιήσεις για συμβάντα και η γρήγορη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του συστήματος ή σε εγκατεστημένες εφαρμογές είναι ορισμένα από τα χρήσιμα χαρακτηριστικά της που μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε στιγμή στον υπολογιστή σας.

Περιοχή ειδοποιήσεων, τι είναι και οι δυνατότητες που προσφέρει

Η περιοχή ειδοποιήσεων αποτελείται από τα εικονίδια και τις ειδοποιήσεις που προσφέρουν δύο χρήσιμες λειτουργίες:

  • Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες των Windows όπως το δίκτυο, την ένταση ήχου, την ημερομηνία και ώρα, την μπαταρία, κλπ., καθώς επίσης και στις εγκατεστημένες εφαρμογές
  • Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, με τη μορφή πλαισίων (balloons), για συμβάντα και πληροφορίες του υπολογιστή σας

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Τα εικονίδια

Τα εικονίδια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τα εικονίδια συστήματος και τα εικονίδια εφαρμογών.

Τα εικονίδια συστήματος αποτελούν το βασικό σετ εικονιδίων στα Windows και αποτελούνται από τα εξής: Ρολόι, Ένταση Ήχου, Δίκτυο, Κέντρο Ενεργειών, Λειτουργία και Δείκτης Εισόδου.

Περιοχή ειδοποιήσεων, τι είναι και οι δυνατότητες που προσφέρει

Από την άλλη μεριά, τα εικονίδια εφαρμογών είναι διαφορετικά σε κάθε υπολογιστή καθώς εξαρτάται από τις εφαρμογές (προγράμματα) της επιφάνειας εργασίας που έχετε εγκαταστήσει.

Τα εικονίδια της περιοχής ειδοποιήσεων μπορεί να είναι είτε φανερά είτε κρυφά. Όταν έστω και ένα εικονίδιο είναι κρυφό, τότε εμφανίζεται το «βελάκι» που μαρτυρά ότι υπάρχουν κρυφά εικονίδια. Δείτε εδώ πώς να επιλέξετε ποια εικονίδια θα εμφανίζονται στην περιοχή ειδοποιήσεων και ποια θα παραμένουν κρυφά.

Περιοχή ειδοποιήσεων, τι είναι και οι δυνατότητες που προσφέρει

Οι ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα εικονίδια που υπάρχουν στην περιοχή ειδοποιήσεων, εμφανίζονται ως πλαίσια στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και παραμένουν ενεργά για λίγα δευτερόλεπτα φροντίζοντας να σας ενημερώσουν για νέα συμβάντα και πληροφορίες του υπολογιστή σας.

Περιοχή ειδοποιήσεων, τι είναι και οι δυνατότητες που προσφέρει

Αυτά ήταν ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής ειδοποιήσεων που θα βρείτε στην επιφάνεια εργασίας των Windows 7, Windows 8 και 8.1.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών; Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*