Περιοχή ειδοποιήσεων, (απ)ενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος

Δείτε πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα εικονίδια ήχου, ρολογιού, δικτύου, κλπ., στην περιοχή ειδοποιήσεων (κάτω δεξιά) της επιφάνειας εργασίας των Windows 8 και 8.1.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα άρθρα της σειράς και να μάθετε τα πάντα για την περιοχή ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 7, Windows 8 και 8.1.[/do]

Η περιοχή ειδοποιήσεων (notification area) στα Windows 8 και 8.1 βρίσκεται στο δεξί μέρος της γραμμής εργασιών, κάτω δεξιά στην οθόνη, και αποτελείται από δύο σετ εικονιδίων: τα εικονίδια των εφαρμογών και τα εικονίδια συστήματος. Δείτε εδώ τι είναι και τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή ειδοποιήσεων.

Τα εικονίδια συστήματος αποτελούν βασικό κομμάτι της γραμμής εργασιών, είναι ενεργοποιημένα από την πρώτη στιγμή και είναι τα εξής: Ρολόι, Ένταση ήχου, Δίκτυο, Λειτουργία, Κέντρο Ενεργειών και Δείκτης εισόδου.

Περιοχή ειδοποιήσεων, (απ)ενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε κάθε ένα από τα παραπάνω εικονίδια συστήματος στη γραμμή εργασιών των Windows 8 και 8.1. Έτσι αν, για παράδειγμα, έχει «χαθεί» το εικονίδιο της έντασης ήχου κάτω δεξιά για κάποιο λόγο ή θέλετε να κρύψετε εντελώς κάποιο άλλο εικονίδιο, πλέον θα γνωρίζετε πώς να το καταφέρετε.

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος στα Windows 8 και 8.1

Πατήστε στο βελάκι για να εμφανίσετε τα κρυφά εικονίδια και στη συνέχεια στην επιλογή Προσαρμογή (Customize) από το αναδυόμενο μενού που θα εμφανιστεί.

Περιοχή ειδοποιήσεων, (απ)ενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος

Διαφορετικά, αν δεν εμφανίζεται το βελάκι διότι έχετε ενεργοποιήσει την εμφάνιση όλων των εικονιδίων της περιοχής ειδοποιήσεων, πατήστε δεξί κλικ στον κενό χώρο της γραμμής εργασιών και έπειτα στην επιλογή Ιδιότητες (Properties).

Περιοχή ειδοποιήσεων, (απ)ενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος

Έπειτα, στην καρτέλα Γραμμή Εργασιών (Taskbar) πατήστε στο κουμπί Προσαρμογή (Customize) της ενότητας Περιοχή ειδοποιήσεων (Notification area).

Περιοχή ειδοποιήσεων, (απ)ενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος

Στη συνέχεια, στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατήστε στην επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος (Turn system icons on or off) για να μεταβείτε αντίστοιχες στις ρυθμίσεις.

Περιοχή ειδοποιήσεων, (απ)ενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος

Εδώ θα βρείτε όλα τα εικονίδια συστήματος που μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά τους, δηλαδή αν θα είναι ενεργοποιημένα ή όχι. Όπως είπαμε και προηγουμένως, τα εικονίδια συστήματος είναι τα: Ρολόι, Ένταση ήχου, Δίκτυο, Λειτουργία, Κέντρο Ενεργειών και Δείκτης εισόδου.

Αλλάξτε τη συμπεριφορά του κάθε εικονιδίου ξεχωριστά σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις επιλέγοντας Ενεργό (On) ή Ανενεργό (Off) και τέλος, πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Περιοχή ειδοποιήσεων, (απ)ενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος

Αυτό ήταν!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών; Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

7 Comments

 1. εχει χαθει το εικονιδιο του ηχου. πηγαινω στα εικονιδια συστηματος αλλα το εικονιδιο του ηχου λεει ανενεργο κ δεν δεχεται κλικ γιατι? πως να το λυσω?εχει ηχω αλλα δεν μπορω να το ρυθμισω.ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
  win 8.1 lenovo g580

  • Έλεγξε στις ρυθμίσεις ήχου από τον Πίνακα Ελέγχου αν είναι ρυθμισμένη/ενεργοποιημένη η σωστή κάρτα ήχου καθώς επίσης ότι έχεις τους πιο πρόσφατους drivers για την κάρτα ήχου. Επίσης, συνηθίζεται η κάθε εταιρεία (όπως η Lenovo) να έχει το δικό της control panel για τις ρυθμίσεις ήχου. Έλεγξε αν υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα και πολύ πιθανόν να υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή εκεί που πρέπει να ενεργοποιήσεις.

 2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΤΟ E MAIL ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΕΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

 3. το παραθυράκι των windows δεν λειτουργεί!
  τα παραθυράκια κάτω στην οθόνη έχουν εξαφανιστεί πχ (ήχος,γλώσσα κτλπ)
  HELP

 4. Στα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας μου εμφανίζει φόντο και θέλω να το βγάλω, πως θα το κάνω;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*