Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση πάντοτε όλων των εικονιδίων

Δείτε πώς να εμφανίσετε όλα τα εικονίδια και τις ειδοποιήσεις στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών στα Windows 8 και 8.1.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα άρθρα της σειράς και να μάθετε τα πάντα για την περιοχή ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 7, Windows 8 και 8.1.[/do]

Στην περιοχή ειδοποιήσεων που βρίσκεται στο δεξί μέρος της γραμμής εργασιών εμφανίζονται τα εικονίδια συστήματος και τα εικονίδια των εφαρμογών του υπολογιστή σας. Η προκαθορισμένη συμπεριφορά τους είναι η εμφάνιση των εικονιδίων συστήματος (ρολόι, ένταση ήχου, δίκτυο, κλπ.) ενώ όλα τα εικονίδια των εφαρμογών παραμένουν κρυφά και μπορείτε να τα εμφανίσετε προσωρινά μόνο όταν πατήσετε το «βελάκι», όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση πάντοτε όλων των εικονιδίων

Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε πολύτιμο χώρο στη γραμμή εργασιών που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για υπολογιστές (πχ. Laptops, Netbooks) που διαθέτουν μικρότερες διαστάσεις οθόνης. Ωστόσο, σε ορισμένους δεν αρέσει αυτή η συμπεριφορά και προτιμούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή όλα τα διαθέσιμα εικονίδια των εφαρμογών.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να πετύχετε να εμφανίζονται πάντοτε όλα τα εικονίδια στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών.

Εμφάνιση πάντα όλων των εικονιδίων και ειδοποιήσεων

Πατήστε στο βελάκι για να εμφανίσετε τα κρυφά εικονίδια και στη συνέχεια στην επιλογή Προσαρμογή (Customize) από το αναδυόμενο μενού που θα εμφανιστεί.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση πάντοτε όλων των εικονιδίων

Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, τικάρετε την επιλογή Να εμφανίζονται πάντοτε όλα τα εικονίδια και οι ειδοποιήσεις στη γραμμή εργασιών (Always show all icons and notifications on the taskbar) και πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση πάντοτε όλων των εικονιδίων

Σημείωση: Όπως θα παρατηρήσετε, με το που ενεργοποιήσετε την επιλογή, το πλαίσιο με τις συμπεριφορές ακριβώς από πάνω «γκριζάρει» που σημαίνει ότι δε μπορείτε να τις αλλάξετε.[/do]

Αυτό ήταν! Πλέον, όλα τα εικονίδια και οι ειδοποιήσεις τους θα εμφανίζονται πάντα στην περιοχή ειδοποιήσεων στο δεξί κάτω μέρος της οθόνης.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση πάντοτε όλων των εικονιδίων

Προφανώς, ξε-τικάροντας την παραπάνω επιλογή μπορείτε να αναιρέσετε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και επιλέξετε ποια από τα εικονίδια ή τις ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Βέβαια, τώρα θα με ρωτήσετε «Αφού δεν υπάρχει πια το βελάκι για να ανοίξουμε το παράθυρο ρυθμίσεων, πώς θα το βρούμε;».

Μην αγχώνεστε. Πατήστε δεξί κλικ στον κενό χώρο της γραμμής εργασιών και έπειτα στην επιλογή Ιδιότητες (Properties).

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση πάντοτε όλων των εικονιδίων

Έπειτα, στην καρτέλα Γραμμή Εργασιών (Taskbar) πατήστε στο κουμπί Προσαρμογή (Customize) της ενότητας Περιοχή ειδοποιήσεων (Notification area).

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση πάντοτε όλων των εικονιδίων

Voila! Μόλις το βρήκατε.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών; Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*