Πώς να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή σας από μια Οικιακή Ομάδα

Όταν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος σε μια Οικιακή Ομάδα (Homegroup) έχετε την δυνατότητα να μοιράζεστε αρχεία και εκτυπωτές με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Αν θέλετε όμως να αποσυνδεθείτε από την Οικιακή Ομάδα που ανήκετε, δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε πολύ εύκολα.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταφερθείτε στην κατηγορία Δίκτυο και Internet (Network and Internet) και επιλέξτε Επιλογή οικιακής ομάδας και επιλογές οικιακής χρήσης (Choose Homegroup and sharing options) από την κατηγορία Οικιακή Ομάδα (Homegroup).

Εναλλακτικά, σε ένα ανοικτό παράθυρο του windows explorer πατήστε δεξί κλικ στην επιλογή Οικιακή Ομάδα (Homegroup) που βρίσκεται στο αριστερό μενού και επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων Οικιακής Ομάδας (Change Homegroup Settings).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε στην επιλογή Αποχώρηση από την οικιακή ομάδα (Leave the homegroup).

3. Ένα προειδοποιητικό παράθυρο θα σας ενημερώσει για τις διαθέσιμες επιλογές που είναι στην διάθεσή σας. Επιλέξτε Αποχώρηση από την οικιακή ομάδα (Leave the homegroup) για να αποχωρήσετε. Εναλλακτικά, υπάρχει η επιλογή να παραμείνετε συνδεδεμένος στην υπάρχουσα Οικιακή Ομάδα με τις ίδιες ρυθμίσεις ή αλλάζοντας τα δικαιώματα κοινόχρηστης χρήσης (sharing).

4. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πατήστε Τέλος (Finish) για να κλείσετε το παράθυρο.

Αυτό ήταν!

Όταν αποσυνδεθείτε από την Οικιακή Ομάδα που ανήκατε δεν θα έχετε πλέον το δικαίωμα κοινής χρήσης των φακέλων και εκτυπωτών με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Αγαπητέ φίλε, καλό απόγευμα.
    Windows 10.
    Υπάρχει στο σπίτι δίκτυο υπολογιστών (Οικιακή Ομάδα) (4), όμως σε έναν φορητό υπάρχει παλιός κωδικός, (δεν φαίνεται δυστυχώς, δηλαδή δεν είναι ενεργή η αντίστοιχη εντολή)και έτσι δεν μπορεί να συνδεθεί. Αν πάω να κάνω αποχώρηση από την οικιακή ομάδα, τα windows απαγορεύουν αυτήν την εντολή (κίνηση).
    Έτσι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Σας έχει τύχει παρόμοιο πρόβλημα?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*