Πώς να δείτε τον Χρόνο Λειτουργίας του υπολογιστή σας

Αν θέλετε να δείτε πόσα λεπτά/ώρες/μέρες/μήνες(!) τρέχουν τα Windows, από την τελευταία επανεκκίνηση (reboot) του υπολογιστή σας, μπορείτε να το μάθετε πολύ εύκολα με δύο απλούς τρόπους. 

Μέσω της Διαχείρισης Εργασιών (Task Manager)

1. Πατήστε δεξί κλικ στην Γραμμή Εργασιών (Taskbar) και επιλέξτε Εκκίνηση Διαχείρισης Εργασιών (Task Manager). Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε τον συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl Shift Esc για να ανοίξετε αμέσως το παράθυρο.

2. Στο παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών (Task Manager) που θα εμφανιστεί, μεταφερθείτε στην καρτέλα Επιδόσεις (Performance).

3. Στην ενότητα Σύστημα (System) μπορείτε να δείτε τον Χρόνο Λειτουργίας (Up Time) του υπολογιστή σας, όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Μέσω της Γραμμής Εντολών (Command Prompt)

1. Πληκτρολογήστε cmd στο πεδίο Αναζήτηση (Search box) του μενού Έναρξη (Start Menu) και πατήστε Enter. Αλλιώς, ακολουθήστε την διαδρομή Έναρξη Όλα τα Προγράμματα (All Programs) – Βοηθήματα (Accessories) – Γραμμή Εντολών (Command Prompt).

2. Πληκτρολογήστε systeminfo και πατήστε Enter.

3. Στις πληροφορίες που θα εμφανιστούν μπορείτε να δείτε την ακριβή ώρα και την ημερομηνία που ξεκίνησε ο υπολογιστής σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*