Διατηρήστε το παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών πάντα σε πρώτο πλάνο

Δείτε πώς να διατηρήσετε το παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών (Task Manager) πάντα σε πρώτο πλάνο πάνω από κάθε άλλο παράθυρο.

Η Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους πιο προχωρημένους χρήστες και όπως ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει, στα Windows 8 και 8.1 οι αλλαγές στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Υπάρχουν περιπτώσεις, κυρίως κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων, που χρειάζεται να παρακολουθούμε συνεχώς το παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών χωρίς να επικαλύπτεται από τα υπόλοιπα ανοικτά παράθυρα εφαρμογών, φακέλων, κλπ. Στο συγκεκριμένο tutorial θα δείτε πώς να διατηρήσετε το παράθυρο του Task Manager στο προσκήνιο πάνω από κάθε άλλο παράθυρο της επιφάνειας εργασίας. Η διαδικασία είναι τρομερά απλή και γρήγορη.

Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) πάντα σε πρώτο πλάνο

Αρχικά, ανοίξτε τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) και φροντίστε να έχετε ενεργοποιήσει τη λεπτομερή περιγραφή του παραθύρου.

Έπειτα, μεταβείτε στο μενού Επιλογές (Options) και πατήστε στην επιλογή Πάντα σε πρώτο πλάνο (Always on top).

Διατηρήστε το παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών πάντα σε πρώτο πλάνο

Αυτό ήταν! Έτσι, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, το παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών παραμένει σε πρώτο πλάνο ακόμη και αν κάποιο άλλο παράθυρο είναι ενεργό τη δεδομένη στιγμή, όπως ο Internet Explorer στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Διατηρήστε το παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών πάντα σε πρώτο πλάνο

Προφανώς, για να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη δυνατότητα και να συμπεριφέρεται το παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών όπως κάθε άλλο παράθυρο στα Windows 8 και 8.1, ξε-τικάρετε την αντίστοιχη επιλογή που είχατε ενεργοποιήσει προηγουμένως.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*