Βρείτε ποιες διεργασίες τρέχουν με δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 8 και 8.1

Ελέγξτε αν μία διεργασία «τρέχει» με δικαιώματα διαχειριστή μέσω της Διαχείρισης Εργασιών (Task Manager) στα Windows 8 και 8.1.

Ορισμένες εφαρμογές, ή διεργασίες γενικότερα, απαιτούν δικαιώματα Διαχειριστή (Administrator) για να μπορούν να «τρέξουν» σωστά στα Windows 8 και 8.1. Ενδεχομένως να έχετε συναντήσει τέτοιες εφαρμογές που θα χρειαστεί να πατήσετε δεξί κλικ στο εικονίδιο και έπειτα στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής (Run as administrator).

Αν μια εφαρμογή ή διεργασία απαιτεί «elevated» δικαιώματα (δηλ. διαχειριστή) για να τρέξει σωστά και δεν έχουν οριστεί επιτυχώς, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Με τη βοήθεια της Διαχείρισης Εργασιών (Task Manager) μπορείτε να βρείτε ποιες από τις εφαρμογές τρέχουν με δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή σας έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να βρείτε τη λύση κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων (troubleshooting).

Βρείτε ποιες διεργασίες τρέχουν με δικαιώματα Διαχειριστή στα Windows 8 και 8.1

Αρχικά, ανοίξτε τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες (Details). Εδώ, πατήστε δεξί κλικ σε μία οποιαδήποτε στήλη και έπειτα στην Επιλογή στηλών (Select columns) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Βρείτε ποιες διεργασίες τρέχουν με δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 8 και 8.1

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, βρείτε και τικάρετε την επιλογή Αναβαθμισμένη (Elevated) και πατήστε στο κουμπί ΟΚ.

Βρείτε ποιες διεργασίες τρέχουν με δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 8 και 8.1

Όπως θα παρατηρήσετε, μία νέα στήλη έχει προστεθεί στη λίστα με το όνομα Αναβαθμισμένη (Elevated) με τις τιμές Ναι (Yes) και Όχι (No).

Βρείτε ποιες διεργασίες τρέχουν με δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 8 και 8.1

Αν και είναι προφανές, η τιμή Ναι (Yes) σημαίνει ότι η εκάστοτε διεργασία τρέχει με δικαιώματα διαχειριστή ενώ η τιμή Όχι (No) σημαίνει ότι η διεργασία δε τρέχει με δικαιώματα διαχειριστή.

Αυτός ήταν ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να δείτε ποιες από τις εφαρμογές ή διεργασίες των Windows τρέχουν στον υπολογιστή σας με ή χωρίς δικαιώματα διαχειριστή για να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του υπολογιστή σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*