Προσθήκη γλώσσας γραφής στα Windows 8 και 8.1

Δείτε πώς να προσθέσετε την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα γραφής για το πληκτρολόγιο στα Windows 8 και 8.1.

Μία από τις πρώτες ενέργειες που θα χρειαστεί να κάνετε μετά από την αγορά ενός νέου υπολογιστή ή tablet με Windows 8/8.1 ή την εγκατάσταση του λειτουργικού είναι να προσθέσετε τις γλώσσες γραφής που σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε από το πληκτρολόγιο. Για τους περισσότερους, η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας γραφής.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να πληκτρολογείτε στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιθυμείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την προσθέσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη. Στο συγκεκριμένο tutorial θα δείτε πώς να προσθέστε την Ελληνική γλώσσα γραφής σε μία Αγγλική έκδοση των Windows 8.1. Φυσικά, τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια για οποιαδήποτε διαφορετική γλώσσα επιθυμείτε να προσθέσετε ανά πάσα στιγμή στον υπολογιστή σας.

Η προσθήκη της γλώσσας γραφής μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, είτε μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) στην επιφάνεια εργασίας των Windows 8/8.1 είτε μέσα από τις Ρυθμίσεις Υπολογιστή (PC Settings) στο μοντέρνο περιβάλλον του λειτουργικού που είναι πιο φιλικό σε tablets και υπολογιστές με οθόνη αφής. Παρακάτω, θα δείτε και τους δύο τρόπους.

Προσθήκη γλώσσας γραφής από τον Πίνακα Ελέγχου των Windows 8 και 8.1

Αρχικά, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) στην επιφάνεια εργασίας, μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα, Γλώσσα και Περιοχή (Clock, Language and Region) και έπειτα στην ενότητα Γλώσσα (Language). Εδώ, θα δείτε όλες τις γλώσσες που έχουν ήδη προστεθεί στον υπολογιστή σας. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο η Αγγλική γλώσσα. Πατήστε στην επιλογή Προσθήκη γλώσσας (Add a language) για να συνεχίσετε.

Προσθήκη γλώσσας γραφής στα Windows 8 και 8.1

Στη συνέχεια, θα δείτε όλες τις διαθέσιμες γλώσσες που μπορείτε να προσθέστε στα Windows 8 και 8.1. Βρείτε τη γλώσσα που επιθυμείτε, επιλέξτε την και έπειτα πατήστε στο κουμπί Προσθήκη (Add). Στη δική μας περίπτωση επιλέξαμε τα Ελληνικά (Greek).

Προσθήκη γλώσσας γραφής στα Windows 8 και 8.1

Αυτό ήταν! Η προσθήκη ολοκληρώθηκε και μπορείτε πλέον να πληκτρολογείτε στη γλώσσα που έχετε επιλέξει. Η εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών γλωσσών που έχετε προσθέσει γίνεται με τον κλασικό συνδυασμό των πλήκτρων Shift + Alt στο αριστερό μέρος του πληκτρολογίου ή με το συνδυασμό του πλήκτρου με το λογότυπο των Windows και του πλήκτρου κενού διαστήματος (Spacebar).

Επίσης, στο δεξί κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας (περιοχή ειδοποιήσεων) εμφανίζεται πλέον η «ενεργή» γλώσσα γραφής (εισόδου από το πληκτρολόγιο), μέσα από την οποία μπορείτε είτε να την αλλάξετε σε μία διαφορετική είτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις γλωσσών του Πίνακα Ελέγχου.

Προσθήκη γλώσσας γραφής στα Windows 8 και 8.1

Προσθήκη γλώσσας γραφής από τις Ρυθμίσεις Υπολογιστή των Windows 8 και 8.1

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Υπολογιστή (PC Settings), μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα και Γλώσσα (Time and Language) και έπειτα στην ενότητα Περιοχή και Γλώσσα (Region and Language). Εδώ, θα δείτε όλες τις γλώσσες που έχουν προστεθεί στον υπολογιστή σας. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο η Αγγλική γλώσσα. Πατήστε στην επιλογή Προσθήκη γλώσσας (Add a language) για να συνεχίσετε.

Προσθήκη γλώσσας γραφής στα Windows 8 και 8.1

Στη συνέχεια, βρείτε τη γλώσσα που επιθυμείτε να προσθέσετε και πατήστε στην αντίστοιχη επιλογή.

Προσθήκη γλώσσας γραφής στα Windows 8 και 8.1

Αυτό ήταν! Η γλώσσα προστέθηκε και πλέον είστε έτοιμοι να πληκτρολογείτε στη γλώσσα της επιλογής σας.

Προσθήκη γλώσσας γραφής στα Windows 8 και 8.1

Αν χρησιμοποιείτε τα Windows 8/8.1 σε tablet ή υπολογιστή με οθόνη αφής, μπορείτε να εναλλάσσετε τις διαφορετικές γλώσσες γραφής μέσα από το σύμβολο Ρυθμίσεις (Settings) της μπάρας των Charms από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε.

Προσθήκη γλώσσας γραφής στα Windows 8 και 8.1

Όπως είδατε, η προσθήκη μιας γλώσσας γραφής (εισόδου) στα Windows 8 και 8.1 είναι μια αρκετά εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Ποιες γλώσσες γραφής έχετε προσθέσει στον υπολογιστή ή το tablet σας;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*