Άνοιγμα των Charms στα Windows 8 και 8.1

Δείτε πώς να ανοίξετε την μπάρα των Charms στα Windows 8 και 8.1 χρησιμοποιώντας το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και τις χειρονομίες σε οθόνες αφής.

Η μπάρα των Charms, ή Σύμβολα στα ελληνικά, αποτελεί ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 και 8.1 και βρίσκεται «κρυμμένη» στη δεξιά πλευρά της οθόνης του υπολογιστή ή του tablet σας. Επιτρέψτε μου να τα αποκαλώ Charms και όχι Σύμβολα, η ελληνική μετάφραση ορισμένες φορές δε βγάζει νόημα.

Πολλές φορές αναφέρω στα άρθρα φράσεις τύπου «ανοίξτε τα Charms» που είναι κάτι τόσο απλό, ωστόσο παρατηρώ ότι αρκετοί δε γνωρίζουν ούτε τι είναι ούτε πώς ανοίγουν τα Charms. Έτσι, για να γίνομαι ακόμη πιο κατανοητός θεωρώ ότι ακόμη για κάτι τόσο απλό θα πρέπει να υπάρχει αναφορά σε αυτό το άρθρο για τη δική σας διευκόλυνση.

Μάθε: Τι είναι και πώς να χρησιμοποιήσετε τα Charms στα Windows 8/8.1

Στο συγκεκριμένο tutorial θα δείτε πώς να ανοίξετε την μπάρα των Charms στα Windows 8/8.1/8.x χρησιμοποιώντας το ποντίκι, το πληκτρολόγιο ή τη χειρονομία (gesture) σε οθόνες αφής.

Άνοιγμα των Charms χρησιμοποιώντας το ποντίκι

Άνοιγμα των Charms στα Windows 8/8.1

Μεταφέρετε το δείκτη του ποντικιού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και στη συνέχεια σύρετε κάθετα προς τα κάτω για να εμφανίσετε τα Charms και να επιλέξετε αυτό που επιθυμείτε. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το δείκτη του ποντικιού στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και σύρετε κάθετα προς τα επάνω για την ίδια ακριβώς ενέργεια.

Άνοιγμα των Charms χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο

Άνοιγμα των Charms στα Windows 8/8.1

Αν προτιμάτε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για γρήγορη πρόσβαση στα Charms, χρησιμοποιείστε το συνδυασμό του πλήκτρου με το λογότυπο των Windows και του πλήκτρου C ταυτόχρονα (Win + C).

Άνοιγμα των Charms σε οθόνη αφής

Άνοιγμα των Charms στα Windows 8/8.1

Σε tablets ή υπολογιστές που διαθέτουν οθόνη αφής, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε με το δάκτυλο σας από τη δεξιά πλευρά της οθόνης προς το κέντρο για να εμφανίσετε την μπάρα των Charms.

Αυτό ήταν! Εύκολο, σωστά;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*