Απεγκατάσταση επεκτάσεων στον Google Chrome

Δείτε πώς να απεγκαταστήσετε μία ή περισσότερες επεκτάσεις στον Google Chrome.

Οι επεκτάσεις στον Google Chrome προσθέτουν αρκετές δυνατότητες στον browser διευκολύνοντας την πλοήγηση σας, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Κακογραμμένες επεκτάσεις ή επεκτάσεις που έχουν εγκατασταθεί παράλληλα με την εγκατάσταση ενός προγράμματος συχνά προκαλούν προβλήματα όπως καθυστέρηση στην εκκίνηση του browser, προβολή διαφημίσεων, κλπ.

Ανά διαστήματα, καλό θα είναι να ελέγχετε ποιες επεκτάσεις είναι εγκατεστημένες στον Chrome και να ξεφορτωθείτε αυτές που δε χρειάζεστε πλέον. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν στον υπολογιστή σας. Μία εναλλακτική λύση είναι να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις που χρησιμοποιείτε σπάνια στον Chrome και να τις ενεργοποιείτε όταν τις χρειάζεστε.

Απεγκατάσταση επεκτάσεων στον Google Chrome

Σε ένα παράθυρο του Google Chrome, πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία και έπειτα στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings) από το μενού επιλογών που θα εμφανιστεί. Επίσης, από το ίδιο μενού μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στην ίδια τοποθεσία ακολουθώντας τη διαδρομή Εργαλεία (Tools) – Επεκτάσεις (Extensions).

Απεγκατάσταση επεκτάσεων στον Google Chrome

Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε chrome://extensions σε μία ανοικτή καρτέλα του browser, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Απεγκατάσταση επεκτάσεων στον Google Chrome

Στην καρτέλα των ρυθμίσεων, πατήστε στο μενού Επεκτάσεις (Extensions) που θα βρείτε στην αριστερή πλευρά. Εδώ, θα βρείτε όλες τις επεκτάσεις που έχετε εγκαταστήσει εσείς καθώς επίσης και τις επεκτάσεις που είναι ήδη εγκατεστημένες από την πρώτη εγκατάσταση του browser στον υπολογιστή σας.

Για να απεγκαταστήσετε μία επέκταση, πατήστε στο εικονίδιο του κάδου που βρίσκεται στο δεξί μέρος κάθε επέκτασης, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Απεγκατάσταση επεκτάσεων στον Google Chrome

Στη συνέχεια επιβεβαιώστε την ενέργεια απεγκατάστασης πατώντας στο κουμπί Κατάργηση (Remove) του παραθύρου που θα εμφανιστεί.

Απεγκατάσταση επεκτάσεων στον Google Chrome

Εναλλακτικά, αν το εικονίδιο μία επέκτασης εμφανίζεται στην περιοχή επεκτάσεων πάνω δεξιά, μπορείτε να την απεγκαταστήσετε απευθείας από εκείνο το σημείο. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης και στη συνέχεια στην επιλογή Κατάργηση από το Chrome (Remove from Chrome) από το μενού επιλογών που θα εμφανιστεί.

Απεγκατάσταση επεκτάσεων στον Google Chrome

Αυτό ήταν. Όπως είδατε, η απεγκατάσταση επεκτάσεων στον Chrome είναι εύκολη υπόθεση.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

 1. Καλημέρα.
  Έχω ένα πρόβλημα με τον Chrome στον υπολογιστή μου.
  Για κάποιο ανεξήγητο λόγο εγκαταστάθηκαν κάποιες ¨επεκτάσεις – διαφημίσεις¨ στον browser τις οποίες μπαίνω και καταργώ αλλά μετά από λίγο ξαναενεργοποιούνται. Υπάρχει κάποια λύση σ’αυτό;
  Ενημερωτικά λέω ότι λειτουργώ με Windows 7 64bit.

  Ευχαριστώ

 2. Καλησπέρα.Θα ήθελα να εγκαταστήσω το geoproxy της Google Chrome στον υπολογιστή μου,προκειμένου να παρακολουθώ τα ελληνικά κανάλια στη Γερμανία μέσω ανώνυμης περιήγησης.Είναι ασφαλής αυτή η εφαρμογή για τον υπολογιστή μου;
  Ευχαριστώ προκαταβολικά!

  • Εφ’ όσον την εγκαταστήσεις από το store του Chrome δε πιστεύω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα, ωστόσο στα σχόλια της εφαρμογής βλέπω ότι αρκετοί Έλληνες αναφέρουν ότι δε δουλεύει καλά. Δοκίμασε το και ίσως θα πρέπει να αναζητήσεις και κάποιο άλλο τρόπο ή εφαρμογή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*