Συγχρονίστε τα πάντα στον Google Chrome

Ένα χαρακτηριστικό που θα αγαπήσετε στον Google Chrome είναι η δυνατότητα να συγχρονίσετε τα bookmarks, τις επεκτάσεις (extensions), τα θέματα, τις προτιμήσεις, τους κωδικούς πρόσβασης, κτλ. ανάμεσα σε διάφορετικούς υπολογιστές (desktop, laptop, netbook) που χρησιμοποιούν τον Chrome και ανεξάρτητα αν τρέχει σε Windows, Mac OS, Linux. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο λογαριασμός σας στην Google.

Ας δούμε τις ρυθμίσεις.

1. Πατήστε στο “κλειδί” (Wrench) δεξιά της μπάρας διευθύνσεων και επιλέξτε τις Επιλογές (Options).

2. Μεταφερθείτε στην καρτέλα Προσωπικά στοιχεία (Personal Stuff) και επιλέξτε Ρύθμιση συγχρονισμού (Set up sync).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε τον λογαριασμό σας στο Gmail και τον κωδικό πρόσβασης (password) και πατήστε Σύνδεση (Sign in).

3. Στην καρτέλα Τύποι Δεδομένων (Data Types) επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να συγχρονίσετε είτε τικάρωντας ένα-ένα τις επιλογές είτε επιλέγοντας Να γίνει συγχρονισμός όλων των τύπων (Keep everything synced).

4. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι ο συγχρονισμός στο cloud έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

Αυτό ήταν!

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και στους άλλους υπολογιστές που χρησιμοποιείτε και stay synced! Ο συγχρονισμός γίνεται αυτόματα και άμεσα. Πραγματικά, θα το αγαπήσετε!

Αν θέλετε να σταματήσετε τον συγχρονισμό, ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, ακολουθήστε τα βήματα 1 και 2 και επιλέξτε Διακοπή συγχρονισμού αυτού του λογαριασμού (Stop syncing this account) ή Προσαρμογή (Customize) αντίστοιχα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*