Αλλαγή της γλώσσας εμφάνισης στον Google Chrome

Δείτε πώς να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης του Google Chrome στον υπολογιστή σας σε αγγλικά, ελληνικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιθυμείτε.

Κατά την εγκατάσταση του Google Chrome στον υπολογιστή σας, η προτεινόμενη γλώσσα εμφάνισης εξαρτάται από τη γλώσσα εμφάνισης των Windows. Αυτό όμως δεν αρέσει σε όλους. Μπορεί να έχετε την αγγλική έκδοση των Windows αλλά να θέλετε να χρησιμοποιείτε τον Chrome στα Ελληνικά. Είναι εφικτό να αλλάξει η γλώσσα εμφάνισης του Chrome στη γλώσσα που θέλουμε χωρίς να χρειαστεί εγκατάσταση από την αρχή; Φυσικά, γι’ αυτό βρίσκεστε εδώ.

Στα παρακάτω βήματα θα αλλάξουμε τη γλώσσα εμφάνισης του Google Chrome από τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Προφανώς, η διαδικασία είναι η ίδια για όλες τις γλώσσες.

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στον Google Chrome

Σε ένα ανοικτό παράθυρο του browser, πατήστε στο εικονίδιο του μενού (με τις τρεις τελείες) και έπειτα στο μενού Ρυθμίσεις (Settings).

Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης στον Chrome

Στη σελίδα των ρυθμίσεων, μεταβείτε στο κάτω μέρος και πατήστε στην επιλογή Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων (Show advanced settings).

Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης στον Chrome

Εδώ, προς το κάτω μέρος θα βρείτε την ενότητα Γλώσσες (Languages). Πατήστε στο κουμπί Ρυθμίσεις γλώσσας και στοιχείων εισόδου (Language and input settings).

Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης στον Chrome

Στο νέο παράθυρο, πατήστε στο κουμπί Προσθήκη (Add) για να προσθέσετε τη γλώσσα που θέλετε. Στην περίπτωση μας είναι τα Ελληνικά.

Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης στον Chrome

Επιλέξτε τη γλώσσα από το αναδυόμενο μενού και πατήστε στο κουμπί ΟΚ.

Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης στον Chrome

Όπως θα δείτε η γλώσσα έχει προστεθεί στη λίστα. Πατήστε στο κουμπί Να εμφανίζεται το Google Chrome σε αυτήν τη γλώσσα (Display Google Chrome in this language) για να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης του browser.

Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης στον Chrome

Αυτό ήταν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε όλα τα ανοικτά παράθυρα του Google Chrome. Την επόμενη φορά που θα τον ανοίξετε θα εμφανίζεται στη γλώσσα που έχετε επιλέξει.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

4 Comments

  1. Θέλω να το αλλάξω από Ελληνικά σε Αγγλικά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δε μου εμφανίζει την επιλογή για αλλαγή γλώσσας. Στο κομμάτι που λέει “Περιεχόμενο Ιστού”(Web Content), μετά από το Μέγεθος Γραμματοσειρά και Μεγέθυνση Σελίδας, πηγαίνει αμέσως στο “Δίκτυο” και τις επιλογές για αυτό. Ξέρει κανείς για ποιο λόγο;

    • Άλλαξαν ορισμένες επιλογές ρυθμίσεων από τότε που δημοσιεύτηκε ο συγκεκριμένος οδηγός. Κάτω από το δίκτυο θα βρεις τις Γλώσσες, πάτησε στο κουμπί Γλώσσες και ρυθμίσεις ορθογραφικού ελέγχου και από εκεί μπορείς να αλλάξεις τη γλώσσα εμφάνισης.

  2. Εγώ έχω άλλες ρυθμίσεις
    Πάω στο μενού όπως δείχνει η εικόνα και κάτω αριστερά δεν βγάλει το πλαίσιο “Abb”
    Ξέρει κανείς γιατί;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*