Απενεργοποίηση επεκτάσεων στον Google Chrome

Δείτε πώς να απενεργοποιήσετε τις εγκαταστημένες επεκτάσεις (extensions) στον Google Chrome.

Οι επεκτάσεις στον Google Chrome είναι διαθέσιμες μέσω του Chrome Web Store και προσθέτουν αρκετές νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά στον browser, διευκολύνοντας την πλοήγηση και την αλληλεπίδραση με εφαρμογές, ιστοσελίδες, κλπ.

Όταν εμφανίζονται προβλήματα στη λειτουργία του Google Chrome, ανάλογα με την περίπτωση φυσικά, μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνουμε είναι να απενεργοποιούμε τις εγκατεστημένες επεκτάσεις για να διαπιστώσουμε αν το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει ή όχι μετά από την απενεργοποίηση τους.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις στον Google Chrome και όπως θα διαπιστώσετε η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη.

Απενεργοποίηση επεκτάσεων στον Google Chrome

Σε ένα παράθυρο του Google Chrome, πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία και έπειτα στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings) από το μενού επιλογών που θα εμφανιστεί. Επίσης, από το ίδιο μενού μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στην ίδια τοποθεσία ακολουθώντας τη διαδρομή Εργαλεία (Tools) – Επεκτάσεις (Extensions).

Απενεργοποίηση επεκτάσεων στον Google Chrome

Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε chrome://extensions σε μία ανοικτή καρτέλα του Google Chrome, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Απενεργοποίηση επεκτάσεων στον Google Chrome

Στην καρτέλα των ρυθμίσεων, πατήστε στο μενού Επεκτάσεις (Extensions) που θα βρείτε στην αριστερή πλευρά. Εδώ, θα βρείτε όλες τις επεκτάσεις που έχετε εγκαταστήσει εσείς καθώς επίσης και τις επεκτάσεις που είναι ήδη εγκατεστημένες από την πρώτη εγκατάσταση του Chrome στον υπολογιστή σας.

Για να απενεργοποιήσετε μία ή περισσότερες επεκτάσεις, πατήστε στο πλαίσιο της επιλογής Ενεργή (Enabled) που θα βρείτε δίπλα από κάθε επέκταση. Όπως θα διαπιστώσετε, η ένδειξη αλλάζει αμέσως και το πλαίσιο δε περιέχει το «tick» στο εσωτερικό του.

Απενεργοποίηση επεκτάσεων στον Google Chrome

Προφανώς, για να ενεργοποιήσετε μία εγκατεστημένη επέκταση πατήστε στο ίδιο πλαίσιο που εμφανίζεται με την ένδειξη Ενεργοποίηση (Enable).

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*