Επιβεβαίωση κατά το κλείσιμο πολλών καρτελών στον Chrome

Σας έχει τύχει να κλείσετε τον Chrome κατά λάθος, πατώντας το κουμπί Χ στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου, κατά την περιήγηση σας στο internet; Σίγουρα οι περισσότεροι θα απαντήσετε καταφατικά. Αν και σε όλους του διάσημους browsers υπάρχει η επιλογή για ενεργοποίηση της επιβεβαίωσης κατά το κλείσιμο του παραθύρου έτσι ώστε να μπορεί να αποφευχθεί ένα “κατά λάθος” κλείσιμο, ωστόσο στον Chrome αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι διαθέσιμο ως προεπιλογή.

Για να έχετε τη δυνατότητα να επιβεβαιώνετε την ενέργειά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κλείσετε τον Chrome θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Chrome Toolbox, ένα extension που είναι διαθέσιμο από την ίδια τη Google μέσω του Chrome Web Store.

Αφού, λοιπόν, εγκαταστήσετε τη συγκεκριμένη επέκταση (extension) μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτη τη δυνατότητα μέσα από το μενού επιλογών τικάροντας το κουτάκι Confirm before closing multiple tabs από την καρτέλα General.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πατήσετε το κουμπί Χ για να κλείσετε τον Chrome, θα εμφανιστεί το μήνυμα επιβεβαίωσης, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Chrome Toolbox

About Δημήτρης Τόνιας 1369 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*