Διαγραφή όλων των συγχρονισμένων δεδομένων στο Firefox Sync

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε τον Firefox για το καθημερινό σας σερφάρισμα στο internet, ίσως να έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα συγχρονισμού, Firefox Sync, των δεδομένων σας ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε την ίδια εμπειρία χρήσης σε κάθε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τους σελιδοδείκτες σας, το ιστορικό, τους κωδικούς, τις προτιμήσεις, κτλ. Αν δε γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε το Firefox Sync ρίξτε μια ματιά στο συγκεκριμένο άρθρο.

Ωστόσο, αν σταματήσατε τον συγχρονισμό των δεδομένων σας είτε γιατί προτιμήσατε κάποιο άλλο browser ή υπηρεσία (π.χ. Xmarks, Lastpass, κτλ.), είτε για οποιοδήποτε λόγο, και θέλετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας, ώστε να μη παραμένουν αποθηκευμένα στους servers της Mozilla, ίσως να παρατηρήσατε ότι δεν υπάρχει ανάλογη επιλογή μέσα από τις ρυθμίσεις του browser.

Αν και η κεντρική διαχείριση του Firefox Sync γίνεται μέσα από το μενού επιλογών του browser, δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν πρόκειται για τη διαγραφή των δεδομένων, η οποία θα χρειαστεί να γίνει μέσα την ιστοσελίδα διαχείρισης λογαριασμών της Mozilla.

Έτσι, αρχικά, μεταβείτε στη διεύθυνση https://account.services.mozilla.com/

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, κάντε κλικ στην κατηγορία Clear your sync data από την αριστερή στήλη και έπειτα πατήστε στο κουμπί Clear My Sync Data.

Αυτό ήταν! Πλέον, όλα τα συγχρονισμένα δεδομένα που υπήρχαν αποθηκευμένα στους servers της Mozilla έχουν διαγραφεί οριστικά.

Επιπλέον, αν δε σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Firefox Sync στο μέλλον, μπορείτε να διαγράψετε δια παντός το λογαριασμό σας.

Επιλέξτε Delete my account από την αριστερή στήλη, πληκτρολογήστε τον κωδικό σας στο ανάλογο πεδίο και πατήστε στο κουμπί Delete my account.

Ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί αμέσως και δεν υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς του.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*