Ορισμός του Mozilla Firefox ως προεπιλεγμένου περιηγητή

Δείτε πώς να ορίσετε τον Mozilla Firefox ως τον προεπιλεγμένο περιηγητή (browser) στον υπολογιστή σας.

Στα Windows, ο προεπιλεγμένος περιηγητής (browser) είναι προφανώς ο Internet Explorer. Ωστόσο, κατά την εγκατάσταση ενός διαφορετικού browser σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε αυτή τη δυνατότητα και να ορίσετε το νέο σας browser (πχ. Google Chrome ή Mozilla Firefox) ως τον προεπιλεγμένο browser του υπολογιστή σας.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι σύνδεσμοι και οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε θα ανοίγουν αυτόματα με τον αγαπημένο σας browser, σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο Firefox. Εννοείται βέβαια ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παράλληλα οποιοδήποτε άλλο browser έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή.

Αν ο Mozilla Firefox είναι η προσωπική σας επιλογή, δείτε στα παρακάτω βήματα πώς να τον ορίσετε ως το προεπιλεγμένο περιηγητή (browser) στα Windows.

Ορισμός του Mozilla Firefox ως προεπιλεγμένου περιηγητή (browser)

Αφού ανοίξετε τον Firefox, πατήστε στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές για να εμφανιστεί το μενού και στη συνέχεια πατήστε στο κουμπί Επιλογές (Options) όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Ορισμός του Mozilla Firefox ως προεπιλεγμένου περιηγητή

Στο παράθυρο ρυθμίσεων του Firefox, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους (Advanced) και στην ενότητα Γενικά (General) πατήστε στην επιλογή Ορισμός Firefox ως τον προεπιλεγμένο περιηγητή (Make Firefox the default browser).

Ορισμός του Mozilla Firefox ως προεπιλεγμένου περιηγητή

Επίσης, ενεργοποιώντας την επιλογή Πάντα έλεγχος στην εκκίνηση για το αν ο Firefox είναι ο προεπιλεγμένος περιηγητής (Always check to see if Firefox is the default browser on startup), θα μπορείτε να ορίζετε άμεσα τον Firefox ως προεπιλεγμένο browser σε περίπτωση για κάποιο λόγο έχει αλλάξει η προεπιλογή σε ένα διαφορετικό browser όπως Chrome και Internet Explorer.

Αμέσως μετά θα ανοίξει το παράθυρο ορισμού προεπιλεγμένων προγραμμάτων των Windows. Βρείτε και επιλέξτε τον Firefox στο αριστερό πλαίσιο προγραμμάτων και στη συνέχεια πατήστε στην επιλογή Ορισμός αυτού του προγράμματος ως προεπιλεγμένου (Set this program as default), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Ορισμός του Mozilla Firefox ως προεπιλεγμένου περιηγητή

Πατήστε OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας και πλέον ο Firefox θα αποτελεί τον προεπιλεγμένο browser στον υπολογιστή σας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πατώντας στην ενότητα Επιλογή προεπιλογών για αυτό το πρόγραμμα (Choose defaults for this program) του προηγούμενου βήματος, μπορείτε να ρυθμίσετε ξεχωριστά κάθε μία συσχέτιση του Firefox με τις αντίστοιχες επεκτάσεις και πρωτόκολλα.

Ορισμός του Mozilla Firefox ως προεπιλεγμένου περιηγητή

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*