Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Mozilla Firefox

Δείτε πώς να αλλάξετε και να ρυθμίσετε την αρχική σελίδα που θα φορτώνεται αυτόματα με το άνοιγμα του Mozilla Firefox.

Ρυθμίζοντας την αρχική σελίδα στον Mozilla Firefox μπορείτε να επιλέξετε ποια ή ποιες ιστοσελίδες θα φορτώνονται αυτόματα κάθε φορά που θα ανοίγετε τον browser στον υπολογιστή σας. Έτσι, η διαδικασία αυτοματοποιείται χωρίς να χρειάζεται καμία περαιτέρω ενέργεια από εσάς για να επισκέπτεστε άμεσα τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να αλλάξετε και να ρυθμίσετε την αρχική σελίδα και τη σελίδα εκκίνησης στον Mozilla Firefox.

Σημείωση: Αν η αρχική σελίδα ή η μηχανή αναζήτησης έχει αλλάξει στον Firefox χωρίς τη δική σας ενέργεια, ενδεχομένως να προκληθεί από κακόβουλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Για να το διορθώσετε, δοκιμάστε να κάνετε reset τον Firefox επαναφέροντας τις αρχικές ρυθμίσεις ή χρησιμοποιήστε το AdwCleaner για να «καθαρίσετε» τον υπολογιστή σας από κακόβουλες επεκτάσεις, ρυθμίσεις και αλλαγές στον browser.[/do]

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση της αρχικής σελίδας στον Mozilla Firefox

Πατήστε στο μενού του Firefox, δηλαδή στο εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, και έπειτα στην επιλογή Options για να ανοίξετε το παράθυρο ρυθμίσεων.

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Mozilla Firefox

Έπειτα, μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά (General) και στην ενότητα Εκκίνηση (Startup) θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. ‘Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να επιλέξετε μία εκ των τριών επιλογών στη θέση Στην εκκίνηση του Firefox (When Firefox starts).

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Mozilla Firefox

Πιο αναλυτικά:

Προβολή της αρχικής μου σελίδας (Show my home page)

Για να επιλέξετε μία σελίδα ως «αρχική σελίδα» πληκτρολογήστε στο πεδίο Αρχική σελίδα (Home page) τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που επιθυμείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μία ιστοσελίδα από τους σελιδοδείκτες σας πατώντας στο κουμπί Χρήση σελιδοδείκτη (Use bookmark) ή να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη πατώντας στο αντίστοιχο κουμπί.

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Mozilla Firefox

Για να ορίσετε δύο ή περισσότερες σελίδες να φορτώνουν αυτόματα, ανοίξτε αρχικά τις σελίδες αυτές και στη συνέχεια πατήστε στο κουμπί Χρήση τρεχουσών σελίδων (Use current pages). Εναλλακτικά, πληκτρολογήστε τις διευθύνσεις των σελίδων τη μία μετά την άλλη χρησιμοποιώντας το διαχωριστικό χαρακτήρα |, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Mozilla Firefox

Προβολή μιας κενής σελίδας (Show a blank page)

Ενεργοποιήστε αυτή την επιλογή σε περίπτωση που θέλετε να εμφανίζεται αυτόματα μία κενή σελίδα κάθε φορά που ανοίγετε τον Firefox. Η συγκεκριμένη επιλογή θα κάνει τον Firefox να ανοίγει πιο γρήγορα από κάθε άλλη διαθέσιμη ρύθμιση.

Προβολή των παραθύρων και καρτελών από την τελευταία συνεδρία (Show my windows and tabs from last time)

Ενεργοποιήστε αυτή την επιλογή αν θέλετε να φορτώνονται αυτόματα όλα τα παράθυρα και οι καρτέλες που ήταν ανοικτά την τελευταία φορά που κλείσατε τον Firefox. Έτσι, θα μπορείτε να συνεχίσετε ακριβώς από εκεί που σταματήσατε χωρίς να χρειάζεται καμία περαιτέρω ενέργεια από τη μεριά σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*