Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Chrome

Ρυθμίστε την αρχική σελίδα του Google Chrome και επιλέξτε ποιες ιστοσελίδες θα φορτώνονται αυτόματα με το άνοιγμα του browser.

Ποια είναι η πρώτη σας ενέργεια όταν ανοίγετε τον Google Chrome; Να τσεκάρετε τα e-mail σας; Να τσεκάρετε τα νέα στην αγαπημένη σας ιστοσελίδα; Ή μήπως κατευθείαν στο Facebook; Το ξέρατε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε το άνοιγμα αυτών των σελίδων αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε τον Chrome γλυτώνοντας έτσι περιττά κλικ;

Ρυθμίζοντας την αρχική σελίδα ή τη σελίδα εκκίνησης στον Chrome μπορείτε να ορίσετε ποια ή ποιες ιστοσελίδες θα φορτώνονται αυτόματα με το άνοιγμα του browser. Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για να αυτοματοποιήσετε τις καθημερινές επαναλαμβανόμενες ενέργειες σας.

Σημείωση: Αν η αρχική σελίδα ή η μηχανή αναζήτησης έχει αλλάξει πρόσφατα χωρίς να το έχετε επιλέξει, ενδεχομένως να έχετε κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Αν δε μπορείτε να το αλλάξετε, δοκιμάστε να κάνετε reset τον Google Chrome στις αρχικές ρυθμίσεις ή χρησιμοποιήστε το AdwCleaner για να αφαιρέσετε κακόβουλα toolbars, ρυθμίσεις και extensions από τον browser.[/do]

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση της αρχικής σελίδας στον Google Chrome

Αρχικά, πατήστε στο μενού του Chrome, δηλαδή το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, και πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings). Εναλλακτικά, ανοίξτε μία νέα καρτέλα και πληκτρολογήστε chrome://settings/.

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Chrome

Στην ενότητα Κατά την εκκίνηση (On startup) θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για τη ρύθμιση της αρχικής σελίδας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Chrome

Ανοίξτε τη σελίδα νέας καρτέλας (Open the New Tab page)

Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση στον Chrome. Η σελίδα νέας καρτέλας εμφανίζει το λογότυπο της Google, τη γραμμής αναζήτησης και τις μικρογραφίες των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε συχνότερα.

Συνέχεια από εκεί που σταματήσατε (Continue where I left off)

Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή, θα ανοίγουν αυτόματα όλες οι ιστοσελίδες/καρτέλες που είχατε ανοικτές όταν κλείσατε τον Chrome την τελευταία φορά. Έτσι, θα μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγηση σας από εκεί που σταματήσατε, όπως άλλωστε υποδεικνύει και το όνομα της ρύθμισης.

Ανοίξτε μία συγκεκριμένη σελίδα ή σύνολο σελίδων (Open a specific page or set of pages)

Πατώντας στην επιλογή Ορισμός σελίδων (Set pages) μπορείτε να ορίσετε μία ή περισσότερες ιστοσελίδες που θέλετε να φορτώνονται αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε τον Chrome. Απλά πληκτρολογήστε τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων στο αντίστοιχο πεδίο και πατήστε στο κουμπί ΟΚ για να αποθηκεύσετε τη νέα ρύθμιση.

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Chrome

Tip: Πατώντας στην επιλογή Χρήση τρεχουσών σελίδων (Use current pages) θα προστεθούν στη λίστα αυτόματα όλες οι ιστοσελίδες που έχετε ανοικτές σε καρτέλες τη δεδομένη στιγμή. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνετε την πληκτρολόγησή τους.[/do]

Αυτό ήταν!

Τέλος, αν έχετε επιλέξει τη φόρτωση της αγαπημένης σας σελίδας με το άνοιγμα του Google Chrome μπορείτε να εμφανίσετε το αντίστοιχο κουμπί αρχικής σελίδας στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεων έτσι ώστε να μεταφέρεστε απευθείας με ένα μόνο κλικ ανά πάσα στιγμή.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

 1. Καλημέρα σας.
  Θα ήθελα μια βοήθεια αν φυσικά μπορεί να γίνει αυτό.
  Έχει εγκατασταθεί στις μηχανές αναζήτησης η : search.so-v.com
  και δε μπορώ να την απεγκαταστήσω .
  Τι θα μπορούσα να κάνω;
  Σας ευχαριστώ
  Νίκος

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*