Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Internet Explorer

Δείτε πώς να αλλάξετε την αρχική σελίδα στον Internet Explorer και να επιλέξετε τις σελίδες που θα φορτώνουν αυτόματα με το άνοιγμα του browser.

Ποια είναι η πρώτη σελίδα που φορτώνει μόλις ανοίξετε τον Internet Explorer; Θέλετε να την αλλάξετε ώστε να ανοίγει απευθείας το inbox ή το Facebook; Ή μήπως να ανοίγουν αυτόματα οι καρτέλες που υπήρχαν την τελευταία φορά που χρησιμοποιούσατε τον browser;

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να αλλάξετε την αρχική σελίδα και τη σελίδα εκκίνησης στον Internet Explorer έτσι ώστε να φέρετε τον browser ακόμη περισσότερο στα μέτρα σας.

Σημείωση: Αν η αρχική σελίδα ή η μηχανή αναζήτησης έχει αλλάξει στον Internet Explorer χωρίς τη δική σας ενέργεια, ενδεχομένως να προκληθεί από κακόβουλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Για να το διορθώσετε, δοκιμάστε να κάνετε reset τον Internet Explorer επαναφέροντας τις αρχικές ρυθμίσεις ή χρησιμοποιήστε το AdwCleaner για να «καθαρίσετε» τον υπολογιστή σας από κακόβουλες επεκτάσεις, ρυθμίσεις και αλλαγές στον browser.[/do]

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Internet Explorer

Πατήστε στον «τροχό» που βρίσκεται πάνω δεξιά και έπειτα στην επιλογή Επιλογές Internet (Internet Options) από το μενού που θα εμφανιστεί για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του browser.

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Internet Explorer

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά (General) όπου εδώ θα ρυθμίσετε ποιες σελίδες θα ανοίγουν με την εκκίνηση του Internet Explorer.

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Internet Explorer

Στην ενότητα Εκκίνηση (Startup) έχετε δύο επιλογές:

  • Εκκίνηση με καρτέλες από την τελευταία περίοδο λειτουργίας (Start with tabs from the last session)
  • Εκκίνηση από την αρχική σελίδα (Start with home page)

Όπως είναι προφανές, ενεργοποιώντας την επιλογή Εκκίνηση με καρτέλες από την τελευταία περίοδο λειτουργίας θα φορτώνονται αυτόματα όλες οι καρτέλες που είχατε ανοικτές την τελευταία φορά που κλείσατε τον Internet Explorer, παρακάμπτοντας την αρχική σελίδα που έχετε δηλώσει. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι ακόμη πιο εύκολο να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε προηγουμένως.

Ομοίως, ενεργοποιώντας την επιλογή Εκκίνηση από την αρχική σελίδα θα φορτώνονται αυτόματα μία ή περισσότερες σελίδες που έχετε δηλώσει στην αντίστοιχη ενότητα κάθε φορά που θα ανοίγετε τον Internet Explorer.

Ρύθμιση της αρχικής σελίδας στον Internet Explorer

Αν έχετε ενεργοποιήσει την προβολή της αρχικής σελίδας με την εκκίνηση του Internet Explorer θα χρειαστεί να επιλέξετε μία ή περισσότερες σελίδες ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Στην ενότητα Αρχική σελίδα (Home page) πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της σελίδας που θα φορτώνει αυτόματα. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες από μία σελίδες, την μία κάτω από την άλλη, πατώντας Enter στο τέλος της γραμμής.

Εναλλακτικά, πατώντας στο κουμπί Χρήση τρέχουσας (Use current) μπορείτε να προσθέσετε αυτόματα οι τρέχουσες ανοικτές καρτέλες του browser χωρίς να χρειαστεί να τις πληκτρολογήσετε ενώ πατώντας στο κουμπί Χρήση προεπιλογής (Use default) θα οριστεί η προεπιλεγμένη σελίδα που έχει επιλέξει η Microsoft. Τέλος, πατώντας στο κουμπί Χρήση νέας καρτέλας (Use new tab) η αρχική σελίδα θα αλλάξει σε αυτή της νέας καρτέλας που εμφανίζει τις μικρογραφίες των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε συχνότερα.

Αν έχετε δηλώσει δύο ή περισσότερες αρχικές σελίδες στο αντίστοιχο πεδίο αλλά θέλετε να ανοίγει μόνο η πρώτη σελίδα που βρίσκεται στη λίστα κάθε φορά που ανοίγετε τον Internet Explorer θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την επιλογή Άνοιγμα μόνο της πρώτης αρχικής σελίδας κατά την έναρξη του Internet Explorer (Open only the first home page when Internet Explorer starts) που θα βρείτε πατώντας αρχικά στο κουμπί Καρτέλες (Tabs).

Αλλαγή αρχικής σελίδας στον Internet Explorer

Αυτό ήταν!

Πλέον γνωρίζετε πώς να αλλάξετε τόσο την αρχική σελίδα όσο και τη σελίδα που θα φορτώνει αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε τον Internet Explorer.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*