Πώς να εμφανίζεται πάντα το “http” για κάθε σελίδα στον Firefox

Μία από τις πρώτες διαφορές που θα παρατηρήσατε στην 7η έκδοση του Firefox είναι η απουσία του http:/ στις διευθύνσεις των σελίδων που επισκέπτεστε. Αυτό ισχύει μόνο για το http κομμάτι της διεύθυνσης, αφού σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, όπως το https, η διεύθυνση εμφανίζεται πλήρως.

Δείτε τη διαφορά στις παράτω εικόνες.

Εδώ, η διεύθυνση εμφανίζεται ολόκληρη (Firefox 6)

ενώ εδώ, η διεύθυνση δεν περιέχει το http (Firefox 7)

Για πολλούς ίσως να μην είναι τόσο σημαντικό, ωστόσο αν θέλετε να εμφανίζεται για κάθε διεύθυνση που επισκέπτεστε το http στη μπάρα διευθύνσεων, όπως ίσχυε μέχρι την 6η έκδοση του Firefox, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Αφού ανοίξετε τον Firefox, πληκτρολογήστε about:config στη μπάρα διευθύνσεων και πατήστε Enter.

2. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα, όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα. Μην ανησυχείτε, πατήστε στο κουμπί Θα προσέχω, Το υπόσχομαι (I’ll be careful, I promised) για να συνεχίσετε.

3. Έπειτα, πληκτρολογήστε browser.urlbar.trimURLs στο πεδίο Φίλτρο (Filter) και πατήστε Enter. Αρχικά, η Τιμή (Value) αυτής της ιδιότητας είναι True, που σημαίνει ότι το κομμάτι http των διευθύνσεων είναι κρυφό.

Για να αλλάξετε την τιμή αυτή σε False, ώστε να εμφανίζεται το http για κάθε σελίδα που επισκέπτεστε, απλά πατήστε διπλό κλικ πάνω στη συγκεκριμένη ιδιότητα.

Οι αλλαγές θα ενεργοποιηθούν αμέσως.

Αυτό ήταν!

via

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*