Πώς να εμφανίσετε όλες τις τροποποιημένες προτιμήσεις στον Firefox

Ένα αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό του Firefox είναι η δυνατότητα παραμετροποίησης του σε ικανοποιητικό βαθμό ακόμα και για τον απαιτητικό χρήστη. Όπως ίσως να γνωρίζετε, οι ρυθμίσεις του αγαπημένου σας browser δεν σταματούν στο παράθυρο Επιλογές.

Πληκτρολογώντας about:config στη μπάρα διευθύνσεων του Firefox θα συναντήσετε μπροστά σας αρκετές παραπάνω ρυθμίσεις και επιλογές για να φέρετε τον browser στα μέτρα σας. Κάθε τιμή/ρύθμιση που αλλάζετε εμφανίζεται με έντονα (bold) γράμματα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις.

Τι γίνεται όμως όταν θέλετε να δείτε μόνο τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει εσείς χωρίς να τις ψάχνετε μέσα από τις εκατοντάδες εγγραφές της σελίδας του about:config;

Πληκτρολογήστε about:support στη μπάρα διευθύνσεων και πατήστε Enter, για να ανοίξει αμέσως η σελίδα Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshooting Information).

Scroll-άρετε λίγο προς τα κάτω μέχρι να συναντήσετε την κατηγορία Τροποποιημένες Προτιμήσεις (Modified Preferences).

Εδώ, θα βρείτε όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις και αλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει μέσα από τη σελίδα about:config. Όπως θα δείτε για κάθε ρύθμιση εμφανίζεται το όνομα και η τιμή που έχει καταχωρηθεί.

Δυστυχώς, οι εγγραφές αυτές δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες (linked) για απευθείας αλλαγή των τιμών τους, ωστόσο μπορείτε να ανοίξετε το about:config σε μια άλλη καρτέλα και να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές σας. Αρκετά χρήσιμο, έτσι;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*