Πώς να συγχρονίσετε όλες τις ανοικτές καρτέλες στον Chrome

Ένα από τα πιο ωραία και χρήσιμα χαρακτηριστικά στον Chrome είναι η δυνατότητα συγχρονισμού των δεδομένων που αποθηκεύουμε στον browser όπως οι σελιδοδείκτες, οι κωδικοί πρόσβασης, οι ρυθμίσεις, οι εφαρμογές, κτλ. χρησιμοποιώντας απλά τον Google λογαριασμό μας. Με αυτό τον τρόπο, έχετε όλα σας τα δεδομένα συγχρονισμένα είτε χρησιμοποιείτε τον αγαπημένο σας browser στο desktop, στο laptop ή σε οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή.

Ένα χαρακτηριστικό το οποίο βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστικό στάδιο είναι η δυνατότητα συγχρονισμού όλων των ανοικτών καρτελών που έχετε στον Chrome. Χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα λειτουργία μπορείτε να συνεχίσετε το “σερφάρισμα” με τον Chrome σε κάποιον άλλο υπολογιστή ακριβώς έτσι όπως τον αφήσατε.

Για να έχετε αυτή τη δυνατότητα συγχρονισμού των ανοικτών καρτελών θα χρειαστεί να την ενεργοποιήσετε μέσα από την σελίδα των δοκιμαστικών χαρακτηριστικών του Chrome.[/do]

Αφού ανοίξετε τον Chrome, πληκτρολογήστε chrome://flags[/do] στη μπάρα διευθύνσεων.

Βρείτε την επιλογή Ενεργοποίηση συγχρονισμού ανοικτών καρτελών[/do] (Enable syncing open tabs) στα μέσα περίπου της σελίδας και πατήστε Ενεργοποίηση[/do] (Enable).

Για να ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον Chrome είτε μόνοι σας είτε πατώντας το κουμπί Επανεκκίνηση τώρα[/do] (Relaunch Now) που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αυτό ήταν!

Όπως θα δείτε στις ρυθμίσεις συγχρονισμού των δεδομένων σας προστέθηκε η επιλογή Ανοικτές καρτέλες (Open Tabs) με την οποία μπορείτε πλέον να συγχρονίζετε όλα τα ανοιχτά παράθυρα ανάμεσα στους υπολογιστές σας.

Πώς σας φαίνεται; Θα θέλατε να το δείτε ως βασικό χαρακτηριστικό στις επόμενες εκδόσεις του Chrome;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*