Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις εφαρμογών και ιστοσελίδων στον Chrome

Όπως είδαμε στις λειτουργίες της Νέας καρτέλας (New tab) του Chrome 15, πλέον μπορείτε να προσθέσετε τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στον αγαπημένο σας browser αλλά και τις ιστοσελίδες που επιθυμείτε σε διάφορες ενότητες για ευκολότερη και πιο γρήγορη πρόσβαση. Αν παρ’ όλα αυτά, νιώθετε ότι σας “κουράζει” η διαδικασία να ανοίγετε κάθε φορά νέα καρτέλα για να βρείτε τις εφαρμογές/ιστοσελίδες που επιθυμείτε, μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε συντομεύσεις τις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop), στη Γραμμή εργασιών (Taskbar) καθώς και στο μενού Έναρξη (Start Menu).

Μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις για εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στον Chrome και για τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Οι συντομεύσεις στον Chrome είναι διαθέσιμες μόνο για Windows και Linux.[/do]

Δημιουργία συντομεύσεων για τις εγκατεστημένες Εφαρμογές (Apps)

Ανοίξτε μία νέα καρτέλα πατώντας το + στο πάνω μέρος του Chrome και μεταβείτε στην ενότητα Εφαρμογές[/do] (Apps) της καρτέλας.

Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης[/do] (Create shortcut) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Τικάρετε τη θέση που θέλετε να τοποθετηθεί η συντόμευση σας και πατήστε στο κουμπί Δημιουργία[/do] (Create).

Όπως βλέπετε, δημιουργήσαμε μία συντόμευση του Tweetdeck στην Επιφάνεια Εργασίας και τη Γραμμή εργασιών.

Δημιουργία συντομεύσεων για ιστοσελίδες

Αν έχετε προσθέσει ήδη μια ιστοσελίδα στη Νέα καρτέλα του Chrome ακολουθήστε τα ίδια βήματα που περιγράψαμε παραπάνω.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μία συντόμευση για την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Πατήστε στο κλειδί που βρίσκεται πάνω δεξιά του παραθύρου, σύρετε το ποντίκι στα Εργαλεία[/do] (Tools) και επιλέξτε Δημιουργία συντομεύσεων εφαρμογής[/do] (Create application shortcuts).

Τικάρετε τη θέση που θέλετε να τοποθετηθεί η συντόμευση σας και πατήστε στο κουμπί Δημιουργία[/do](Create).

Άνοιγμα και χρήση των συντομεύσεων

Όπως θα δείτε, πατώντας στο εικονίδιο της συντόμευσης που μόλις δημιουργήσατε θα ανοίξει η εφαρμογή ή η ιστοσελίδα που επιλέξατε σε ένα νέο ξεχωριστό παράθυρο στο οποίο, όμως, δεν υπάρχει η γραμμή διευθύνσεων, καρτέλες, μενού, κτλ.

Βέβαια, κάνοντας κλικ στην πάνω αριστερή γωνία του παραθύρου ή δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της πάνω πλευράς, εμφανίζονται οι διαθέσιμες επιλογές που θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Προσωπικά, τη λειτουργία των συντομεύσεων τη βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμη ειδικά για εφαρμογές (Chrome apps) που χρησιμοποιώ αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς με ένα μόνο κλικ (π.χ. στο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών) μπορώ να έχω την εκάστοτε εφαρμογή μπροστά μου χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω εκ νέου τον Chrome.

Εσείς χρησιμοποιείτε συντομεύσεις στον Chrome;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*