Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Skype

Αν χρησιμοποιείτε το Skype καθημερινά ή έστω συχνά για να συνομιλείτε με τους φίλους και συνεργάτες σας και είστε τύπος που θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητα του σταματώντας τα περιττά κλικ με το ποντίκι, ή απλά θέλετε ένα πιο γρήγορο τρόπο να χειρίζεστε το αγαπημένο σας πρόγραμμα τότε ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε τις διαθέσιμες συντομεύσεις (Hotkeys) στο Skype.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αρχικά, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη χρήση των συντομεύσεων στο Skype και έπειτα μπορείτε να τις ρυθμίσετε στα μέτρα σας επιλέγοντας το δικό σας συνδυασμό πλήκτρων.

Ενεργοποίηση και διαχείριση συντομεύσεων πληκτρολογίου (Hotkeys) στο Skype

Αφού ανοίξετε το Skype, πατήστε στα Εργαλεία[/do] (Tools) που βρίσκεται στο πάνω μέρος και επιλέξτε Επιλογές[/do] (Options) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων κάντε κλικ στην κατηγορία Για προχωρημένους[/do] (Advanced) από το αριστερό μενού και έπειτα επιλέξτε Πληκτρολόγιο[/do] (Hotkeys).

Αρχικά. ενεργοποιήστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου τικάροντας την επιλογή Ενεργοποίηση συντομεύσεων πληκτρολογίου[/do] (Enable keyboard shortcuts).

Στη συνέχεια τικάρετε τις συντομεύσεις σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, οι οποίες είναι:

  • Απάντηση κλησης (Answer call)
  • Απάντηση κλήσης με βίντεο (Answer call with video)
  • Αγνόηση κλήσης (Ignore call)
  • Απόρριψη/Τερματισμός κλήσης (Hang up)
  • Ενεργοποίηση του Skype (Focus Skype)
  • Αναζήτηση χρηστών Skype (Search for people on Skype)
  • Σίγαση μικροφώνου (Mute microphone)

Για να αλλάξετε ή να επιλέξετε τα πλήκτρα των διαθέσιμων συντομεύσεων επιλέξτε τη συντόμευση και πατήστε στο κουμπι Αλλαγή επιλεγμένης συντόμευσης[/do] (Change selected shortcut).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε τη συντόμευση πληκτρολογίου που σας βολεύει. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αγνοείτε μια κλήση πατώντας Ctrl + 1 τικάρετε το κουτάκι Ctrl και πληκτρολογήστε τον αριθμό 1 στο πεδίο δεξιά. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις σας.

Τέλος, πατήστε Αποθήκευση[/do] (Save) στο παράθυρο των ρυθμίσεων για να αποθηκεύσετε όλες σας τις αλλαγές.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*