Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook μέσα από το Skype

Η καινούρια, δοκιμαστική (beta), έκδοση του Skype 5.5 φέρνει νέα χαρακτηριστικά και τρόπους αλληλεπίδρασης με το Facebook, το νούμερο ένα κοινωνικό δίκτυο. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η προσθήκη μιας νέας καρτέλας (tab) αποκλειστικά και μόνο για το Facebook όπου έχετε την δυνατότητα να διαβάζετε όλες τις δημοσιεύσεις των φίλων σας, να γράφετε τα δικά σας status updates και σχόλια καθώς και να “chat-άρετε” με τους φίλους σας στο Facebook, μέσα από το παράθυρο του Skype. Επίσης, αν κάποιος από τους φίλους σας έχει φανερό το τηλέφωνο του στο Facebook, μπορείτε να τον καλέσετε  απευθείας.

Ας δούμε, όμως, στην πράξη πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook μέσα από το Skype.

Αφού συνδεθείτε στο Skype, μεταβείτε στην καινούρια καρτέλα του Facebook που βρίσκεται στο πάνω μέρος του παραθύρου. Πατήστε στον “τροχό” και επιλέξτε Συνδεθείτε στο Facebook (Connect with Facebook).

Πληκτρολογήστε το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης για το Facebook και έπειτα πατήστε Αποδοχή (Allow) για να επιτρέψετε την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του Facebook και του Skype.

Πλέον, μπορείτε να διαβάσετε όλες τις δημοσιεύσεις των φίλων σας, να σχολιάσετε και να γενικώς να κάνετε οτιδήποτε θα κάνατε μέσα από την σελίδα του Facebook στον browser σας. Επίσης, θα παρατηρήσετε ότι όσο αυξάνετε το πλάτος του παραθύρου τόσο περισσότερες δημοσιεύσεις εμφανίζονται στην οθόνη.

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να αποσυνδεθείτε από το Facebook πατώντας και πάλι στον “τροχό” και επιλέγοντας Αποσύνδεση από το Facebook (Disconnect from Facebook).

Το νέο χαρακτηριστικό που έρχεται με την έκδοση 5.5 του Skype είναι η δυνατότητα chat με τους φίλους σας στο Facebook και προφανώς του Skype. Πατώντας στην καρτέλα του Facebook από το κεντρικό παράθυρο μπορείτε να δείτε ποιοι φίλοι σας είναι online στο chat και να συνομιλήσετε αμέσως μαζί τους.

Αν κάποιος έχει διαθέσιμο το τηλέφωνο μέσα από το Facebook μπορείτε να τον καλέσετε απευθείας μέσα από το Skype.

Τέλος, ακόμα ένα χαρακτηριστικό που είναι αρκετά χρήσιμο σχετικά με το chat είναι η δυνατότητα ειδοποίησης στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης των φίλων που συνδέονται ή αποσυνδέονται από το Facebook chat. Όπως, δηλαδή, συμβαίνει σε κάθε instant messenger μέχρι τώρα.

Εσείς θα χρησιμοποιήσετε το Facebook μέσα από το Skype;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*