Πώς να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις με τους φίλους σας στο Facebook

Το Facebook σε συνεργασία με το Skype προσφέρει την δυνατότητα βιντεοκλήσεων με τους φίλους σας μέσα από τον browser σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε επιπλέον εφαρμογή.Πριν χρησιμοποιήσετε την νέα υπηρεσία για πρώτη φορά θα χρειαστεί η εγκατάσταση ενός μικρού plug-in για να μπορείτε να κάνετε video chat με τους φίλους σας. Η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει και από τις δύο μεριές, δηλαδή από εσάς και το φίλο σας. Αφού εγκαταστήσετε το plug-in, δεν θα χρειαστεί να κάνετε οτιδήποτε την επόμενη φορά για την βιντεοκλήση.

1. Ανοίξτε το παράθυρο του chat και κάντε κλικ σε κάποιον από τους φίλους σας.

2. Όταν ανοίξει το παράθυρο με την επαφή που επιλέξατε, πατήστε στο εικονίδιο της βιντεοκάμερας για να αρχίσετε την video-κλήση.

Σε αυτό το σημείο, αν πραγματοποιείτε για πρώτη φορά video-κλήση θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα μικρό plugin (Facebook Video Call Plug-In) για να γίνεται κάθε φορά εφικτή η σύνδεση.

4. Πατήστε στο κουμπί Εγκατάσταση (Set Up).

5. Μόλις αποθηκευτεί (download) το .exe αρχείο, θα χρειαστεί να το τρέξετε για να αρχίσει η εγκατάσταση.

6. Η εγκατάσταση είναι σε εξέλιξη.

7. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πατήστε ξανά στο εικονίδιο της βιντεοκάμερας για να αρχίσετε την video-κλήση με τον φίλο/-η σας.

Αν δεν εμφανίζεται το εικονίδιο της βιντεοκάμερας στο chat, σύντομα θα αρχίσει να εμφανίζεται σε όλους, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
1. Μπείτε στη σελίδα του Facebook σχετικά με το video-calling και πατήστε στο κουμπί Get Started.

2. Στο παράθυρο του chat που θα ανοίξει πατήστε σε μία από τις επαφές που θέλετε να επικοινωνήσετε, όπως ακριβώς θα κάνατε για να στείλετε ένα μήνυμα στο chat.

3. Ακολουθήστε την διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω για να εγκαταστήσετε το plug-in.

Αυτό ήταν!

Πλέον θα μπορείτε να καλείτε τους φίλους σας,

ή να απαντάτε στις κλήσεις τους κατευθείαν από τον browser σας.

Αν ο φίλος σας δεν απαντήσει, μπορείτε να του αφήσετε ένα video-μήνυμα.

Τέλος, θα παρατηρήσατε ότι στο προφίλ κάθε φίλου σας προστέθηκε πλέον η επιλογή για βιντεοκλήση.

Το video chat λειτουργεί, προς το παρόν, για τους εξής browsers: Firefox, Chrome, Internet Explorer και Safari.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

18 Comments

 1. Βοήθεια κάποιος που ξέρει.
  Λοιπον! Δεν μπορώ να κάνω βιντεοκλήση απο το facebook.
  Έχω κάνει όλες τις ενέργειες, έχιε κάνει Download το πρόγραμμα βιντεοκλήσης, και όχι μια φορά , αλλά όποτε προσπαθώ αυτό μου κάνει το ίδιο, στο οποίο, στο chat γράφει οτι εγκαταστώ το πρόγραμμα.. Απο εκεί και πέρα όσο και αν πειρμένω , πολύ ώρα και μάλιστα ποτέ δεν μου ανοίγει την βιντεοκλήση. Φένετε για την ώρα που έχω κάνει την κλήση ότι κάνω εγκατάσταση. Απο εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω.
  Περιμένεις και τίποτα.
  Και ο έλλος έχει κανονικά το αρχείο αλλά σε εμένα δεν ανοίγει.
  Σε άλλο υπολογιστή πήγα με το όνομα μου στο facebook και άνοιξε κανονικά κια γρήγορα.
  Στον δικό μου τίποτα.
  Μου είπαν με τι είμαι μέσα Είμαι με Firefox , μου λένε κάνε με explorer . Οκ τίποτα. CHrome α πάλι τίποτα.
  Οπότε με τί θα είναι δυνατή η Βιντεοκλήση όταν κάνω πάντα εγκατάσταση και με γράφει στα @ του?
  Με SKype μιλάω κανονικά με την κάμερα. Οπότε απο κάμερα δεν υπάρχει θέμα.
  Αλλά στο facebook δεν παίζει.
  Τι θα πρέπει να κάνω??
  Κάποιος???!! εεεε???

  • Διέγραψε το Video call plugin από τον Πίνακα Ελέγχου και δοκίμασε ξανά. Επίσης, διέγραψε την cache του browser. Ορισμένες φορές το flash player φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα. Αν και πάλι συνεχίζει δοκίμασε να επανεγκαταστήσεις τον browser σου.

 2. βοηθειααααα σοοοσ ενω εγκαθηστω κανονικα το facebook video calling plugin … η εικονα μ κολαει και οι αλλοι δεν με ακουνε … γιατι γινετε αυτοο .. ? καμια λυση .. ? ΑΑΑΑ .. και εχω Windows 8

  • Ποιον browser χρησιμοποιείς; Δοκίμασε να επανεγκαταστήσεις το plugin μήπως λυθεί το πρόβλημα. Σου απάντησα και στο Winuser.gr, δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες.

 3. Έχω το ipad Lenovo A10. Το εικονίδιο της κάμερας δεν φαίνεται όταν θέλω να κάνω βιντεοκλήση στο facebook. Πρέπει να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα;

 4. Ευχαριστώ. Να κάνω άλλη μια ερώτηση..πως θα κατεβάσω κάποια εφαρμογή; υπάρχει καμιά διεύθυνση στο ιντερνετ;

 5. Εδω και καμποσες μερες ..ενω μιλουσα με καμερα μεσω του facebook με φιλους ξαφνικα δεν μπορω και μου ζηταει να κανω εγκατασταση στο videocall plugin αλλα δεν ολοκληρωνει με συνεπεια το προβλημα να παραμενει…και να μην γινετε συνδεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*