Απενεργοποίηση έναρξης αναπαραγωγής video στο Facebook

Δείτε πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη έναρξη των video στις ενημερώσεις (news feed) του Facebook λογαριασμού σας.

Τους τελευταίους μήνες, το Facebook έχει γεμίσει με video που μοιράζονται φίλοι, σελίδες, ομάδες, κλπ., καθώς σκρολάρετε προς τα κάτω για να δείτε τις ενημερώσεις των φίλων σας. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, μόλις φτάσετε στην περιοχή του video, αυτά ξεκινούν να παίζουν αυτόματα προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή σας. Ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται πολλά βίντεο στη σειρά, αυτή η “δυνατότητα” γίνεται εκνευριστική.

Ευτυχώς για εμάς, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε την αυτόματη έναρξη των videos που εμφανίζονται στις Ενημερώσεις (News Feed) του λογαριασμού σας. Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να το πετύχετε ενεργοποιώντας την κατάλληλη ρύθμιση.

Απενεργοποίηση αυτόματης έναρξης video του Facebook στον υπολογιστή

Προφανώς, όταν λέμε για υπολογιστή εννοώ την πρόσβαση από τους browsers (Chrome, Firefox, Edge, κλπ.) και όχι από τις εφαρμογές. Για τις εφαρμογές σε υπολογιστές, tablets και smartphones δείτε την παρακάτω ενότητα.

Αρχικά, πατήστε στο βέλος που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία του Facebook και έπειτα στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Απενεργοποίηση έναρξης αναπαραγωγής video στο Facebook

Στη σελίδα των ρυθμίσεων, μεταβείτε στην κατηγορία Βίντεο (Videos). Εδώ, στην ενότητα Αυτόματη έναρξη βίντεο (Auto-Play Videos), επιλέξτε Όχι (Off) για να σταματήσετε την αυτόματη έναρξη των video στο News Feed σας.

Απενεργοποίηση έναρξης αναπαραγωγής video στο Facebook

Αυτό ήταν, πλέον κάθε φορά που θα εμφανίζεται ένα video καθώς “σκρολάρετε” προς τα κάτω, δε θα ξεκινά αυτόματα η αναπαραγωγή του.

Απενεργοποίηση αυτόματης έναρξης video του Facebook σε tablets και smartphones

Στο συγκεκριμένο οδηγό θα δούμε τα βήματα μέσω από την εφαρμογή του Facebook για το iOS (συγκεκριμένα από το iPad Mini), ωστόσο τα βήματα είναι τα ίδια τόσο για τις υπόλοιπες iOS και Android συσκευές.

Αφού ανοίξετε την εφαρμογή του Facebook, πατήστε στο εικονίδιο Περισσότερα (More) που βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings) και έπειτα στις Ρυθμίσεις λογαριασμού (Account Settings).

Απενεργοποίηση έναρξης αναπαραγωγής video στο Facebook

Εδώ, μεταβείτε στην κατηγορία ρυθμίσεων Βίντεο και φωτογραφίες (Videos and Photos).

Απενεργοποίηση έναρξης αναπαραγωγής video στο Facebook

Τέλος, πατήστε στη ρύθμιση Αυτόματη έναρξη (Autoplay) για να εμφανίσετε τις διαθέσιμες ρυθμίσεις.

Απενεργοποίηση έναρξης αναπαραγωγής video στο Facebook

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα, θα βρείτε 3 επιλογές ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης στο internet της φορητής σας συσκευής.

Απενεργοποίηση έναρξης αναπαραγωγής video στο Facebook

Για να απενεργοποιήσετε τελείως την αυτόματη έναρξη των video, ενεργοποιήστε την επιλογή Να μην γίνεται ποτέ αυτόματη έναρξη των βίντεο (Never Autoplay Videos).

Διαφορετικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη έναρξη μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε τοπικό ασύρματο δίκτυο WiFi (πχ. στο σπίτι σας, στο γραφείο, κλπ.) ή να είναι ενεργοποιημένη πάντα καταναλώνοντας έτσι και τα διαθέσιμα MB του dataplan σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Όταν smartphone Samsung Galaxy A3:
    Μπαίνουμε στο Facebook. Πατάμε τις ΤΡΕΙΣ ΜΠΑΡΕΣ άνω δεξιά, πατάμε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ, επιλέγουμε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, κατεβαίνουμε προς τα κάτω και επιλέγουμε από ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ το αρχείο ΑΡΧΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ, κατεβαίνουμε προς τα κάτω και επιλέγουμε ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΑΡΞΗ, επιλέγουμε ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*