Freemake Video Downloader: Κατεβάστε video ή μετατρέψτε τα σε .mp3 με ένα κλικ

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που δέχομαι, σχεδόν καθημερινά, είναι πώς μπορεί κάποιος να κατεβάσει βίντεο από το Youtube ή γενικώς από σελίδες που περιέχουν βίντεο σε streaming και πώς μπορεί να μετατραπεί ένα βίντεο σε αρχείο ήχου της μορφής .mp3, όλα αυτά βέβαια στη καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου και εικόνας.

Με μια απλή αναζήτηση στο internet θα δείτε ότι οι λύσεις που προσφέρονται είναι αμέτρητες. Από προγράμματα, για τα Windows ή τον αγαπημένο σας browser, σχεδιασμένα ειδικά για αυτή τη δουλειά μέχρι ιστοσελίδες που υπόσχονται να κάνουν τη μετατροπή που επιθυμείτε, δίνοντας έπειτα την επιλογή να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Έτσι, αποφάσισα να δοκιμάσω αρκετά από αυτά τα προγράμματα και τα plugins για διάφορους browsers με τα εξής κριτήρια:

  • Εύκολη χρήση ακόμα και για αρχάριους
  • Υποστήριξη, όσο το δυνατόν, περισσότερων ιστοσελίδων
  • Επιλογές πολλαπλών τύπων ποιότητας video και ήχου
  • Ελληνικό μενού επιλογών
  • Δωρεάν λογισμικό

Κρίνοντας από τα παραπάνω, κατέληξα στο πρόγραμμα Video Downloader της εταιρείας Freemake.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το Video Downloader υποστηρίζει χιλιάδες ιστοσελίδες, μερικές από τις οποίες μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Μιας και το συγκεκριμένο άρθρο στοχεύει κυρίως για τους αρχάριους χρήστες που θέλουν να κατεβάσουν video στον υπολογιστή τους αλλά και να τα μετατρέψουν απευθείας σε .mp3, θα δούμε αναλυτικά όλη τη διαδικασία εγκατάστασης και χρήσης του Video Downloader.[/do]

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του Freemake Video Downloader μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, είτε με τον web installer, κατεβάζοντας όλα τα απαραίτητα αρχεία κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είτε offline, σε περίπτωση που δεν είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Πατήστε διπλό κλικ στο αρχείο FreemakeVideoDownloaderSetup.exe που κατεβάσατε στον υπολογιστή σας για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Επιλέξτε τη γλώσσα εμφάνισης και πατήστε Εντάξει (ΟΚ) για να συνεχίσετε.

Στο πρώτο βήμα του οδηγού εγκατάστασης πατήστε Επόμενο (Next) για να συνεχίσετε.

Στο επόμενο βήμα επιλέξτε Parameter settings και ξετικάρετε όλες τις παρακάτω επιλογές, για να αποφύγετε την παράλληλη εγκατάσταση της ενοχλητικής εργαλειοθήκης facemoods, η οποία όπως θα δείτε αλλάζει την homepage, την εμφάνιση της νέας καρτέλας και τη μηχανή αναζήτησης στον browser που χρησιμοποιείτε.

Έπειτα, επιλέξτε να εγκαταστήσετε, αν θέλετε, τα πρόσθετα για τον Firefox και τον Chrome τικάροντας τις ανάλογες επιλογές. Πατήστε Επόμενο (Next) για να συνεχίσετε.

Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης και πατήστε Επόμενο (Next) για να συνεχίσετε. Τις περισσότερες φορές δε θα χρειαστεί να αλλάξετε την ήδη προτεινόμενη τοποθεσία.

Η λήψη των απαραίτητων αρχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω του ότι επιλέξαμε τον web installer.

Στη συνέχεια θα δείτε την πρόοδο της εγκατάστασης.

Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε! Πατήστε Τέλος (Finish) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Freemake Video Downloader

Υπάρχουν 3 τρόποι για να κατεβάσετε ένα video ή να το μετατρέψετε απευθείας σε αρχείο ήχου της μορφής .mp3, τους οποίους θα δούμε αναλυτικά.

  • Αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου (url)

Βρείτε το video που θέλετε να κατεβάσετε ή να το μετατρέψετε σε .mp3 και αντιγράψτε τη διεύθυνση που εμφανίζετε στο πάνω μέρος του browser σας, πατώντας δεξί κλικ – Αντιγραφή (Copy) ή το συνδυασμό των πλήκτρων CtrlC.

Έπειτα, ανοίξτε το Freemake Video Downloader και πατήστε στο κουμπί Επικόλληση URL (Paste URL).

Θα δείτε αρχικά ότι το video που επιλέξατε προστέθηκε στη λίστα και αμέσως μετά θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο στο οποίο θα χρειαστεί να επιλέξετε την ενέργεια που θέλετε να πραγματοποιήσετε, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αφού επιλέξετε την ποιότητα του video, την ενέργεια και την τοποθεσία λήψης του αρχείου πατήστε στο κουμπί Λήψη (Download) για να αρχίσει η διαδικασία.

Αυτό ήταν!


  • Λήψη με ένα κλικ

Χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή μπορείτε να αυτοματοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία γλυτώνοντας αρκετό χρόνο και κλικς του ποντικιού. Αν, για παράδειγμα, το μόνο που θέλετε είναι να κατεβάζετε μόνο συγκεκριμένης ποιότητας video που εσείς θα επιλέξετε ή να τα μετατρέπετε αυτόματα σε .mp3, χωρίς να χρειαστεί να επιλέγετε κάθε φορά την εκάστοτε ενέργεια, τότε αυτή η μέθοδος θα σας λύσει τα χέρια.

Πατήστε στην επιλογή Με ένα κλικ λήψη (One-click download) για να την ενεργοποιήσετε, επιλέξτε την ενέργεια που θέλετε να εφαρμόζετε για κάθε video και είστε έτοιμοι.

Πλέον, κάθε φορά που θα γίνεται επικόλληση ενός νέου url η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα.


  • Πρόσθετα για Firefox και Chrome

Τέλος, αν εγκαταστήσατε τα πρόσθετα για τον Firefox και τον Chrome, θα παρατηρήσατε το εικονίδιο του Freemake Video Downloader που εμφανίστηκε στο δεξί μέρος του browser.

Πατώντας αυτό το εικονίδιο, ενώ βρίσκεστε σε μία από τις υποστηριζόμενες ιστοσελίδες, θα ανοίξει αμέσως το πρόγραμμα για να επιλέξετε την ενέργεια σας, χωρίς να χρειαστεί να αντιγράψετε το url της ιστοσελίδας.

Όπως καταλαβαίνετε, αν έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή Με ένα-κλικ λήψη τότε η διαδικασία διαρκεί κυριολεκτικά ένα κλικ του ποντικιού και έτσι μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγηση στο internet χωρίς διακοπές.


Φυσικά, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για τη συγκεκριμένη δουλειά οι οποίες ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη ενδέχεται να είναι είτε καλύτερες είτε χειρότερες.

Εσείς ποιο πρόγραμμα/plugin χρησιμοποιείτε;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Επίσης πολύ καλό είναι και αυτό: http://www.youtube-mp3.org/ στο οποίο δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα αλλά το κάνεις εκίνει την ώρα μέσω της ιστοσελίδας και μπορώ να πω πως και κατεβάζει τα πάντα αλλά και σε πολύ καλή ταχύτητα..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*