Ρυθμίστε ή διαγράψτε το ιστορικό των συνομιλιών σας στο Skype

Αν και για τους περισσότερους το Skype χρησιμοποιείται για συνομιλία δύο ή περισσότερων ατόμων μέσω ήχου και εικόνας, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων γραπτών μηνυμάτων όπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχη εφαρμογή. Οι γραπτές συνομιλίες μεταξύ των επαφών σας αποθηκεύονται αυτόματα στο λογαριασμό σας έτσι ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε εύκολα και γρήγορα σε συνομιλίες που συνέβησαν στο παρελθόν.

Ωστόσο, μπορείτε διαγράψετε το ιστορικό των συνομιλιών σας οποιαδήποτε στιγμή μέσα από τις ρυθμίσεις του Skype καθώς επίσης να ορίσετε την αυτόματη διαγραφή του έπειτα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή ακόμη και να το απενεργοποιήσετε.

Δείτε πώς να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του ιστορικού των συνομιλιών σας στο Skype στα παρακάτω βήματα.

Αφού συνδεθείτε στο Skype, μεταφερθείτε στο μενού Εργαλεία (Tools) και έπειτα στις Επιλογές (Options).

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων που θα εμφανιστεί μεταβείτε στην ενότητα Άμεσο μήνυμα & SMS (IM & SMS) και έπειτα στην κατηγορία Ρυθμίσεις άμεσων μηνυμάτων (IM settings). Για να εμφανίσετε όλες τις διαθέσιμες ρυθμίσεις της κατηγορίας πατήστε στο κουμπί Εμφάνιση επιλογών για προχωρημένους (Show advanced settings).

Εδώ, πατώντας στην επιλογή Εκκαθάριση ιστορικού (Clear history) έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό των συνομιλιών του λογαριασμού σας. Επιπλέον, αν επιθυμείτε την αυτόματη διαγραφή του ιστορικού μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επιλέξτε την αντίστοιχη επιλογή όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Τέλος, πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση (Save) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*