Νέα χαρακτηριστικά έρχονται στο Outlook.com

Λίγους μήνες πριν, η Microsoft λάνσαρε το Outlook.com μετατρέποντας στην ουσία το Hotmail όπως θα έπρεπε να είναι σήμερα. Όπως αναφέρει η ίδια, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετική τόσο στη νέα εμφάνιση όσο και στο πλήθος λειτουργιών που προσφέρει καταφέρνοντας να ξεπεράσει τους 25.000.000 ενεργούς χρήστες σε ένα μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.

Η Microsoft γνωρίζει ότι ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών προτιμούν το Gmail έναντι του Outlook.com ή του Hotmail παλαιότερα, ωστόσο φαίνεται ότι δε πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και προσπαθεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρει προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και απλοποιώντας τη διαδικασία μετάβασης από το Gmail στο Outlook.com για τους χρήστες.

Τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά στο Outlook.com, ορισμένα από τα οποία τα έχουμε αγαπήσει στο Gmail, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αρχειοθέτηση με 1 κλικ

Ένα νέο κουμπί θα προστεθεί στη μπάρα επιλογών του Outlook.com το οποίο θα μετακινεί τα μηνύματα που έχετε επιλέξει στο φάκελο Αρχειοθέτησης ή σε οποιοδήποτε φάκελο επιθυμείτε, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη στο Gmail.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Το Outlook.com υποστηρίζει ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας ένα μεγάλο πλήθος συντομεύσεων από το πληκτρολόγιο, εκ των οποίων και διαφορετικών εφαρμογών όπως το Outlook και το Gmail. Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει η προσθήκη νέων συντομεύσεων τις οποίες μπορείτε να δείτε πατώντας το πλήκτρο ? στο inbox σας.

Περισσότερες επιλογές στο inbox

Νέοι χρωματισμοί θα προστεθούν σύντομα για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του inbox ακόμη περισσότερο στα μέτρα σας. Επιπλέον, στις ρυθμίσεις του Outlook.com μπορείτε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ενέργειες για την επιλογή της απλής απάντησης και της απάντησης σε όλους στα μηνύματα που δέχεστε καθώς επίσης και την επιλογή ανάγνωσης του επόμενου μηνύματος ή την επιστροφή στο inbox.

Νέο Android app

Τέλος, η νέα εφαρμογή του Outlook.com είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους χρήστες Android smartphones μέσω του Google Play Store. Αν και η εμφάνιση της εφαρμογής ενδεχομένως να απογοητεύσει ορισμένους, ωστόσο προσθέτει καλύτερη εμπειρία χρήσης του Exchange ActiveSync (EAS) σε όλες τις Android συσκευές.

Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η Microsoft κατάφερε να «αναστήσει» τόσο το Hotmail με το Outlook.com όσο και το SkyDrive μέσα σε ένα διάστημα λίγων μηνών κοιτώντας πλέον τον ανταγωνισμό στα μάτια. Μοναδικός απών από τις πρόσφατες αλλαγές φαίνεται πως είναι το Ημερολόγιο (Calendar), το οποίο για κάποιο λόγο δεν έχει αποκτήσει τη νέα εμφάνιση που του αρμόζει. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Pestaola.gr

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*