Διαχείριση της λίστας autocomplete στο Outlook

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τις προτεινόμενες επαφές και email κατά την αποστολή ενός email μέσω του Outlook. Η λίστα αυτόματης συμπλήρωσης (autocomplete) είναι μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα που μας γλυτώνει χρόνο και κόπο.

Ίσως δεν είναι για όλους όμως. Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να διαχειριστείτε τις προτεινόμενες τιμές του autocomplete, απενεργοποιώντας εντελώς αυτή τη δυνατότητα στο Outlook και ‘καθαρίζοντας’ ολόκληρη τη λίστα αυτόματης συμπλήρωσης.

Απενεργοποίηση λίστας autocomplete στο Outlook

Πατήστε στο μενού Αρχείο (File) και έπειτα στις Επιλογές (Options).

Διαχείριση της λίστας autocomplete στο Outlook

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, μεταβείτε στην ενότητα Αλληλογραφία (Mail) και βρείτε την υπο-ενότητα Αποστολή μηνυμάτων (Send messages). Εδώ, ξε-τικάρετε τη ρύθμιση Χρήση Λίστας αυτόματης καταχώρησης για πρόταση ονομάτων κατά την πληκτρολόγηση στις γραμμές “Προς”, “Κοιν.” και “Ιδιαίτ. κοιν”(Use Auto-Complete List to suggest names when typing in the To, Cc, and Bcc lines).

Διαχείριση της λίστας autocomplete στο Outlook

Αυτό ήταν.

Καθάρισμα λίστας autocomplete στο Outlook

Από το παραπάνω σημείο των ρυθμίσεων, μπορείτε να διαγράψετε ολόκληρη τη λίστα του autocomplete. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στο κουμπί Άδειασμα λίστας αυτόματης καταχώρησης (Empty Auto-Complete List).

Διαχείριση της λίστας autocomplete στο Outlook

Επιβεβαιώστε τη διαγραφή πατώντας στο κουμπί Ναι (Yes).

Διαχείριση της λίστας autocomplete στο Outlook

Τέλος. Η λίστα πλέον είναι καθαρή και εφ’ όσον έχετε ενεργοποιημένη την λειτουργία του autocomplete, η λίστα θα αρχίσει να επεκτείνεται εκ νέου από εδώ και στο εξής.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*